Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Δήμαρχος δολοφονήθηκε στο Μεξικό μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Άγνωστοι δολοφόνησαν τον δήμαρχο της πόλης Τσιλπανσίσκο, Αλεχάντρο Αρκος Καταλάν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από έξι ημέρες, δήλωσαν την Κυριακή πηγές ασφαλείας στην πολιτεία Γκερέρο, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή του Μεξικού.

Η κυβερνήτης του Γκερέρο Έβελιν Σαλγάδο  με δημοσίευση στο λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο X καταδίκασε  τη δολοφονία του Αρκος Καταλάν.   

Οι δολοφόνοι άφησαν το πτώμα του Άρκος Καταλάν, ο οποίος κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές εκ μέρους ενός συνασπισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης   (PRD, PRI ,PAN) μέσα σε ένα όχημα.

Ο εθνικός ηγέτης του PRI, Αλεχάντρο Μορένο, επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο X, όπου ανέφερε: «Ο δήμαρχος του Τσιλπανσίσκο,  Αλεχάντρο Άρκος, και μόλις πριν από τρεις ημέρες ο γραμματέας του ίδιου δήμου,  Φρανσίσκο Τάπια, δολοφονήθηκαν. Είχαν ασκήσει τα καθήκοντά τους για λιγότερο από μια εβδομάδα».


«Νέοι και έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που επιδίωκαν την πρόοδο για την κοινότητά τους. Τα συλλυπητήρια και η αλληλεγγύη μας στις οικογένειές τους. Δεδομένης της κατάστασης ακυβερνησίας στο Γκερέρο, θα ζητήσουμε από τη Γενική Εισαγγελία να διερευνήσει και τις δύο δολοφονίες», δήλωσε ο ηγέτης του PRI.

Η κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο, Εβελίν Σαλγάδο Πινέδα, ανάρτησε στον λογαριασμό της στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο την καταδίκη της για το έγκλημα του Αρκος Καταλάν.

«Η απώλειά του αποτελεί πένθος για ολόκληρη την κοινωνία του Guerrero και μας γεμίζει αγανάκτηση», δήλωσε η Σαλγάδο Πινέδα .

Στο Τσιλπανσίσκο εδώ και αρκετά χρόνια, οι εγκληματικές συμμορίες   Los Ardillos και Los Tlacos, διεκδικούν τους δήμους της κεντρικής ζώνης της οντότητας, όπου έχουν δολοφονηθεί εκατοντάδες έμποροι, αγρότες, δάσκαλοι, γυναίκες, κορίτσια, παιδιά, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: Α: Telesur

   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι   στο Telegram  👉 https://t.me/prensarebel