Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Καταδικάζουν τη σφαγή στην Αϊτή

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Η ένοπλη συμμορία Gran Griff διέπραξε μια βίαιη σφαγή στο Ποντ Σοντέ, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από το Πορτ-ο-Πρενς, αφήνοντας πίσω της περισσότερους από 70 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. 

Η ενέργεια καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη. Η βία αυτή κινητοποίησε τις κρατικές δομές της Αϊτής για την περίθαλψη των θυμάτων, καθώς πολλοί έχουν τραυματιστεί.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και Πληθυσμού επιβεβαίωσε ότι έχει «κινητοποιηθεί πλήρως» από την αρχή της επίθεσης, τονίζοντας ότι «παρά το εξαιρετικά δύσκολο πλαίσιο ασφαλείας, τα θύματα της επίθεσης έχουν την υποστήριξη των τοπικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Saint Nicolas», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.


Το υπουργείο δήλωσε ότι συνεργάζεταιμε εταίρους για την ενίσχυση της αντίδρασης, αν και οι εντάσεις στην ασφάλεια περιορίζουν την πρόσβαση και τις παρεμβάσεις.

Η σφαγή καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και από τη γαλλική και την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Γαλλία εξέφρασε τη «φρίκη» της για την επίθεση που διέπραξαν ένοπλοι εναντίον του πληθυσμού της Ποντ-Σοντέ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Από την πλευρά της, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο» τη βία που διαπράχθηκε από ένοπλες ομάδες.

   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram  👉 https://t.me/prensarebel