Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Δυτικοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία "εμπλέκoνται στο σχεδιασμό επιθέσεων κατά της Ρωσίας"

Πηγή: Sputnik Mundo (latamnews.lat)

ΜΟΣΧΑ (Sputnik) - Η παρουσία ξένου στρατιωτικού προσωπικού σε ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ αποδεικνύει την εμπλοκή της Δύσης σε τρομοκρατικές δραστηριότητες κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Κονσταντίν Γκαβρίλοβ , επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia, ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι "92 ομάδες σαμποτάζ, συμπεριλαμβανομένων 14 αμερικανικών, δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία".

"Οι στρατηγοί και οι αξιωματικοί τους, οι οποίοι υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί ως μισθοφόροι και εκπαιδευτές, στην πραγματικότητα ασχολούνται με τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας. Δεν εμπλέκονται μόνο στη συντήρηση συστημάτων όπως το Storm Shadow ή το Himars, αλλά και στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων", δήλωσε ο Γκαβρίλοφ.

Η γνώση της αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, δεν αποτελεί πλέον υποχρεωτική προϋπόθεση για τους ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία. Στην Ισπανία, είπε ο Γκαβρίλοβ, υπάρχει μια εταιρεία που στρατολογεί εθελοντές από τη Λατινική Αμερική και τους στέλνει στην Ουκρανία "χωρίς καμία γνώση αγγλικών ή στρατιωτικών δεξιοτήτων".

"Δεν χρειάζεται καν να ξέρεις να πυροβολείς. Το σημαντικό για να σταλεί κάποιος είναι να υποβληθεί σε ένα πενθήμερο [εκπαιδευτικό] σεμινάριο", είπε.

Ταυτόχρονα, ο Γκαβρίλοφ αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει έλλειψη μισθοφόρων με πολεμική εμπειρία στην Ουκρανία. Οι πολλές απώλειες μεταξύ των ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, "αποσιωπούνται για να αποφευχθούν διαμαρτυρίες" στη Δύση και "να μην καταβληθούν αποζημιώσεις".

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι τουλάχιστον 13.387 ξένοι μισθοφόροι έχουν φτάσει στην Ουκρανία από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022- από αυτούς, οι 5.962 έχουν εξοντωθεί.

 

     
  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram