Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Οι ΗΠΑ οφείλουν να αφαιρέσουν την Κούβα, μια και καλή, από την Λίστα των Κρατών που υποτίθεται πως υποθάλπουν την τρομοκρατία

 Πηγή: https://cubaminrex.cu

Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας

Όπως πληροφορούν επίσημα μέσα των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 15 Μαίου 2024, ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών απέστειλε στο Κονγκρέσο άλλη μία από τις αυθαίρετες εκθέσεις που συνήθως χαρακτηρίζουν χώρες, χωρίς καμία εξουσία ή διεθνής αναγνώριση. Σε αυτήν την περίπτωση, περιλαμβάνονται στη λίστα τέσσερις χώρες που υποτίθεται πως «δεν συνεργάζονται πλήρως με τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών κατά το ημερολογιακό έτος 2023». Μεταξύ αυτών και σε αντίθεση με άλλες προηγούμενες χρονιές, δεν αναφέρεται συκοφαντικά η Κούβα.

Παρόλα αυτά, το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί την Κούβα σε μια λίστα που κατονομάζει Κράτη, τα οποία υποτίθεται πως «υποθάλπουν» την τρομοκρατία. Πρόκειται για μια λίστα εντελώς μονομερή και αβάσιμη, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να συκοφαντήσει και να αποτελέσει πρόσχημα για την υιοθέτηση εξαναγκαστικών οικονομικών μέτρων εναντίον κυρίαρχων Κρατών, όπως αυτά που εφαρμόζονται ανηλεώς ενάντια στην Κούβα.

Η αξίωση να διορθώσει η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αυτήν την αδικία είναι υψηλή και επανειλημμένη, εκ μέρους όχι μόνο του κουβανικού λαού και πολυάριθμων κυβερνήσεων, κυρίως της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, αλλά και επίσης πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών οργανώσεων, μέσα στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και πολλών πολιτικών αυτής της χώρας.

Η ξεκάθαρη και απόλυτη αλήθεια είναι ότι η Κούβα δεν υποθάλπει την τρομοκρατία, αλλά έχει γίνει θύμα αυτής, συμπεριλαμβανομένης και της Κρατικής τρομοκρατίας, όπως μπορεί να επαληθεύσει ο καθένας που μπορεί να ενδιαφέρεται για το θέμα, ζήτημα που γνωρίζει απολύτως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, το Υπουργείο Εξωτερικών της και οι μυστικές υπηρεσίες της, καθώς και αυτές της εφαρμογής και τήρησης του νόμου. Επίσης γνωρίζουν την εξαιρετική ζημιά που προκαλούν στην κουβανική οικονομία τα μέτρα, οι ενέργειες και η πειθαναγκαστική επίδραση που αυτόματα ξεσπά ενάντια σε κάθε Κράτος που εμφανίζεται να αναφέρεται σε αυτή τη λίστα, ανεξάρτητα με το ποιά είναι η αλήθεια.

Δεν αρκεί να αναγνωρίζεται ότι η Κούβα συνεργάζεται πλήρως με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κάνει άλλωστε με την διεθνή κοινότητα στο σύνολό της. Αποτελεί μια γνωστή αλήθεια και δεν πρέπει να προσπαθούν να μπερδέψουν την κοινή γνώμη. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το αξίωμά του για να πράξει με εντιμότητα και να κάνει το σωστό.

Αβάνα, 15 Μαίου 2024
Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας


 

       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram