Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Πεκίνο και Αβάνα επαναλαμβάνουν τις απευθείας πτήσεις, για να ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα μεταξύ της Κίνας και της περιοχής της Καραϊβικής

Πηγή: Global Times

Η επανάληψη των απευθείας πτήσεων μεταξύ της Κίνας και της Κούβας συμβάλλει στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ της Κίνας και της περιοχής της Καραϊβικής και η πολιτική απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (visa) για τους απλούς Κινέζους έδειξε την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών, η οποία αποτελεί επίσης μέρος της εφαρμογής της συναίνεσης που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών, δήλωσε ο Αλμπέρτο Μπλάνκο Σίλβα, πρέσβης της Κούβας στην Κίνα, στους Global Times σε αποκλειστική συνέντευξη την Παρασκευή.

Την Παρασκευή, ένα αεροσκάφος Boeing 787-9 της Air China απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Πεκίνου με προορισμό την Αβάνα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε η κουβανική πρεσβεία σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X.

Ξεκινώντας με δύο πτήσεις την εβδομάδα, ελπίζουμε να αυξήσουμε τη συχνότητα καθώς αυξάνεται η κίνηση επιβατών και αεροπορικών φορτίων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Κουβανός πρέσβης σε τελετή έναρξης στην πρεσβεία την Παρασκευή.

"Με χαρά παρατήρησα ότι πολλοί πρεσβευτές από χώρες της Καραϊβικής ήταν εξαιρετικά χαρούμενοι [για την επανέναρξη των πτήσεων]. Ανέφεραν ότι εάν η Air China μπορέσει να πετάξει στην Αβάνα, θα τους κάνει πολύ πιο βολικό να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Καραϊβικής. " είπε ο Μπλάνκο Σίλβα στους Global Times.

Οι διαδικτυακές ταξιδιωτικές αναζητήσεις για την Κούβα έχουν εκτοξευθεί όταν η χώρα ανακοίνωσε πολιτική απαλλαγής από την βίζα για τους κατόχους κινεζικών διαβατηρίων στις αρχές Μαΐου. Εν τω μεταξύ, τα ταξίδια στην Κούβα είναι μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Sina Weibo, αντανακλώντας τον αυξανόμενο ενθουσιασμό των Κινέζων χρηστών του Διαδικτύου για τη χώρα της Καραϊβικής.
Ο πρεσβευτής είπε ότι παρατήρησε αυτόν τον αυξανόμενο ενθουσιασμό μεταξύ των Κινέζων χρηστών του Διαδικτύου και ήταν ενθουσιασμένος γι' αυτό. «Η βαθιά φιλία μεταξύ Κούβας και Κίνας είναι αιώνια και θα μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά», είπε.

Ο υπουργός Τουρισμού της Κούβας Χουάν Κάρλος Γκαρσία ανακοίνωσε μια πολιτική χωρίς βίζα στις 4 Μαΐου, τοπική ώρα, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα για τους Κινέζους πολίτες που διαθέτουν κοινά διαβατήρια, κατά τη διάρκεια της 42ης κουβανικής Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού.

Για να εμβαθύνει τη συνεργασία στον τουριστικό τομέα, ο πρέσβης ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή ότι ο Κουβανός Υπουργός Τουρισμού θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στην Κίνα στις 26 Μαΐου, όπου έχει προγραμματιστεί να παραστεί σε διεθνή ταξιδιωτική έκθεση στη Σαγκάη και να πραγματοποιήσει άμεσες ανταλλαγές με βασικά τμήματα και υπηρεσίες και ιδρύματα στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα της Κίνας.

Η επανέναρξη των απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών έδειξε επίσης ότι η εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης στην οποία κατέληξαν οι ανώτατοι ηγέτες των δύο χωρών. Είναι μέρος των συγκεκριμένων ενεργειών που στοχεύουν στην οικοδόμηση μιας κοινότητας Κίνας-Κούβας με κοινό μέλλον, είπε ο πρέσβης.

«Αυτό έχει ενισχύσει την απαραίτητη συνδεσιμότητα και έχει προωθήσει τις ανταλλαγές και τις διαπροσωπικές επαφές μεταξύ των δύο εθνών μας», σημείωσε.

Η σχέση μεταξύ Κίνας και Κούβας χρησιμεύει ως πρότυπο για τις σχέσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών χωρών όσον αφορά το μέγεθος και τον πληθυσμό, και όλες οι μικρές χώρες μπορούν να αναφέρονται στη σχέση μεταξύ Κίνας και Κούβας, η οποία είναι επίσης ένα πρότυπο για τις σοσιαλιστικές χώρες και για τη σχέση μεταξύ Λατινικής Αμερικής και Κίνας, δήλωσε ο πρέσβης στους Global Times.
  

       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram