Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Κοινωνικές συλλογικότητες του Eκουαδόρ θρηνούν τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Κίτο, 22 Μαΐου (Prensa Latina) ~ Κοινωνικές οργανώσεις του Eκουαδόρ εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους για το θάνατο του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, και άλλων αξιωματούχων της περσικής κυβέρνησης σε αεροπορικό δυστύχημα.

Για τα μέλη του Συντονισμού για την Ειρήνη, την Κυριαρχία, την Ενσωμάτωση και όχι στην Παρέμβαση (CPAZ) η τραγωδία προκαλεί "ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη στιγμή που περνάει ο πλανήτης και το ίδιο τους το έθνος.

Η CPAZ, μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης του Εκουαδόρ με τη Βολιβία και την εταιρεία Procultur, εξέφρασαν τη θλίψη τους σε επιστολή που απηύθυναν στον πρέσβη του Ιράν στο Εκουαδόρ, Αχμάντ Παμπαρχία.

"Χάσαμε έναν σοφό και θαρραλέο ηγέτη και τους στενότερους συνεργάτες του, μπορούμε να παρηγορηθούμε μόνο με τη διαβεβαίωση ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι προετοιμασμένη για κάθε γεγονός, όσο καταστροφικό κι αν είναι σε αυτή τη δυσάρεστη στιγμή", αναφέρεται στην επιστολή.

 Αυτή την Τετάρτη, θα ανοίξει ένα βιβλίο συλλυπητηρίων στη διπλωματική έδρα της Τεχεράνης στο Κίτο για να αποτίσει φόρο τιμής στον πρόεδρο Ραΐσι και τη συνοδεία του.

Βουλευτές του Εκουαδόρ από τη Διακοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Εκουαδόρ-Ιράν επισκέφθηκαν την ιρανική πρεσβεία για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του προέδρου και άλλων αρχών, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Χοσέιν Αρμίρ Αμιραμπντολαχιάν.
 .
Ο Ραΐσι και η συνοδεία του σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα την Κυριακή 19 Μαΐου μετά από περιοδεία εργασίας στη βορειοδυτική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, το Ιράν ανέπτυξε μια ισχυρή εξωτερική πολιτική με στόχο την ανάκτηση του ρόλου του ως κεντρικού παίκτη στην περιοχή, δεσμευμένο στην καλή γειτονία και την υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Πέρυσι, η περιοδεία του στη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και την Κούβα έστειλε ένα συμβολικό μήνυμα ενότητας απέναντι σε έναν κοινό εχθρό: τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram