Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Η Αργεντινή υποβάλλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ ως παγκόσμιος εταίρος

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Ο υπουργός Άμυνας υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία για την αγορά 24 μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τον δανικό στρατό.

Η Αργεντινή υπέβαλε αίτηση για να ενταχθεί ως παγκόσμιος εταίρος στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της, Λουίς Πέτρι, με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της στρατιωτικής συμμαχίας, Μιρτσέα Γκεοάνα.

Μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο X, ο Αργεντινός αξιωματούχος ανέφερε ότι παρουσίασε μια επιστολή προθέσεων στο πλαίσιο της συνάντησης μεταξύ των δύο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η έδρα του διεθνούς οργανισμού.

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάκτηση δεσμών που θα μας επιτρέψουν να εκσυγχρονίσουμε και να εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις μας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ", κατέληξε ο Πέτρι.
 


Ο υπουργός Άμυνας υπέγραψε επίσης τη Δευτέρα συμφωνία για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών F-16, εξοπλισμού με αρκετά χρόνια λειτουργίας, από τον στρατό της Δανίας.

Η κυβέρνηση του Χαβιέρ Μίλεϊ χαρακτηρίζεται από μια ανοιχτή προσέγγιση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα δυτικά συμφέροντα σε θέματα ασφάλειας, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη επίσκεψη της επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης, στρατηγού Λόρα Ρίτσαρντσον, στην Αργεντινή, καθώς και από το ταξίδι που πραγματοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο στην βορειοαμερικανική επικράτεια η υπουργός Ασφαλείας Πατρίσια Μπούλριτς.

Εκεί συναντήθηκε με αξιωματούχους του προέδρου Τζο Μπάιντεν, της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS).

Προσθέστε σε αυτά την υποστήριξη του Μιλέι στην ισραηλινή σιωνιστική οντότητα και τη γενοκτονία που διαπράττουν στη Λωρίδα της Γάζας οι κατοχικές δυνάμεις, οι οποίες σε 195 ημέρες επίθεσης σκότωσαν 33.899 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν άλλους 76.664. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά. 

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram