Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρόεδρος Μαδούρο αποκαλύπτει ότι ο μηχανισμός για τους αποκλεισμούς συντάχθηκε από την αντιπολίτευση

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επαναβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα το 2024, παρά τις συνωμοσίες τομέων της δεξιάς.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο μηχανισμός εναθεώρησης των αποκλεισμών που συμφωνήθηκε στιςσυνομιλίες στα  Μπαρμπάντος συντάχθηκε από  εκπροσώπους της  αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της 32ης εκπομπής του Con Maduro +, ο επικεφαλής του κράτους της Βενεζουέλας σχολίασε ότι η πρόταση για την επίλυση της εσωτερικής σύγκρουσης της αντιπολίτευσης υπογράφηκε από την κυβέρνηση, αλλά συντάχθηκε από εκπροσώπους τομέων που αντιτίθενται στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

"Αυτοί είναι  που πρότειναν να πάμε στο Πολιτικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου Διοικητικό Επιμελητήριο με κάποια νομικά μέσα και  αυτό να αποφασίσει  ,  δεν το έκανα εγώ, δεν το έκανε ο Χόρχε (Ροντρίγκεζ)", δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο.


Ο πρόεδρος προέβη στις δηλώσεις αυτές, απευθυνόμενος στις πρόσφατες αναφορές των ηγετών των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων που προσπαθούν να  διαφοροποιηθπούν από τις δικές τους προτάσεις.

Ο Νικολάς Μαδούρο υπογράμμισε ότι οι σημερινοί αποκλεισμοί   πολιτικών της αντιπολίτευσης απαντούν σε σοβαρά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος της χώρας, καθώς και στο αίτημά τους για κυρώσεις και στρατιωτική επέμβαση.

Προεδρικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επαναβεβαίωσε επίσης ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα το 2024, παρά τις συνωμοσίες των δεξιών τομέων, και πρόσθεσε ότι παρά τις προσπάθειες των αποσταθεροποιητών, η κυβέρνησή του παραμένει προσηλωμένη στον ειρηνευτικό διάλογο.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι ούτε η ολιγαρχία ούτε τα επώνυμα πρόκειται να καθορίσουν το δημοκρατικό μέλλον της Βενεζουέλας.


 Όχι στον πόλεμο με τη Γουιάνα

Αναφερόμενος στο θέμα του Eσεκίμπο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι ο πόλεμος δεν είναι μιά εναλλακτική και τόνισε ότι αυτοί που θέλουν πόλεμο μεταξύ της Γουιάνας και της χώρας του είναι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Νικολάς Μαδούρο επανέλαβε ότι, παρά τις απειλές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι προσηλωμένος στην ειρηνευτική διπλωματία και πρόσθεσε ότι θα εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι η ιστορική διεκδίκηση του Eσεκίμπο θα γίνει αποδεκτή και ότι η Βενεζουέλα θα επιτύχει τους στόχους της.


 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De