Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Η Βενεζουέλα απορρίπτει την ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αναθεώρηση των κυρώσεων

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης (AN), βουλευτής Χόρχε Ροντρίγκες, απάντησε στις δηλώσεις του βορειοαμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Μπρίαν Νίκολς.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης (AN) της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες, απάντησε στον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) για τις υποθέσεις του Δυτικού Ημισφαιρίου μετά τις δηλώσεις του σχετικά με τον αποκλεισμό αντιπολιτευόμενων στη Βενεζουέλα.

"Κύριε Μπράιαν Νίκολς: Τι θα έκανε η κυβέρνηση των ΗΠΑ αν ένας Αμερικανός πολιτικός πρότεινε την ενεργοποίηση μιας πολυδύναμης δύναμης από τους στρατούς της Ρωσίας και της Κίνας για να εισβάλει στις ΗΠΑ; Η ποινή για αυτόν τον πολιτικό θα ήταν ισόβια κάθειρξη κύριε Νίκολς!", ανέφερε ο Χόρχε Ροντρίγκες στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, πρώην Twitter.

Προηγουμένως, ο Μπράιαν Νίκολς επέκρινε τον αποκλεισμό της Μαρία Ματσάδο και του Ενρίκε Καπρίλεςπου επικυρώθηκαν αυτή την Παρασκευή από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας.


Σε ένα tweet από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοινώθηκε ότι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να διατηρήσει τον αποκλεισμό  των Κορίνα και Καπρίλες, οι ΗΠΑ αναθεωρούν την πολιτική κυρώσεων που εφαρμόζουν.

Όσον αφορά τις επιμέρους συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με την αντιπολίτευση, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τόνισε τη σταθερή δέσμευσή του να υπερασπιστεί τον διάλογο για την επίλυση οποιασδήποτε κατάστασης μεταξύ όλων και έτσι να εδραιωθεί η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η κατανόηση- επανέλαβε επίσης τον σεβασμό των συμφωνιών των Μπαρμπάντος.

Μιλώντας  με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Χόσχε Ροντρίγκες, στην έκτη μετάδοση του "podcast Maduro", και την πρώτη μαχήτρια,  Σίλια Φλόρες, ζήτησε να διατηρηθεί η ειρήνη στη χώρα, παρά τις ενέργειες της ακροδεξιάς, η οποία συνεχίζει να επιδιώκει την καταστροφή του κράτους της Βενεζουέλας.


 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldegr

 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De