Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ο Μαδούρο δηλώνει ότι στο Λένιγκράντ "Αντιστάθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες πολιορκίες στην ιστορία"

Πηγή:  sputniknews.lat

CARACAS (Sputnik) - Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαιρέτισε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 27 Ιανουαρίου για την 80ή επέτειο της νίκης κατά της ναζιστικής πολιορκίας του Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη) κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941-1945).

"Χαιρετίζω τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον λαό της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την 80ή επέτειο της νίκης του σοβιετικού λαού επί της ναζιστικής πολιορκίας του Λένινγκραντ"
, ανέφερε ο Νοτιοαμερικανός ηγέτης στον λογαριασμό του στο Χ.

"Aποδίδουμε φόρο τιμή στα θύματα αυτού του εγκληματικού αποκλεισμού, που με ευγένεια αντιστάθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες πολιορκίες στην ιστορία. Όπως το Λένινγκραντ αντιστάθηκε και ξεπέρασε την πολιορκία, έτσι και η Βενεζουέλα θα αντισταθεί και θα νικήσει. Μια μεγάλη αγκαλιά, Ρωσίδες και Ρώσοι αδελφοί!", πρόσθεσε.

Η Ρωσία τίμησε την 80ή επέτειο της πολιορκίας του Λένινγκραντ, η οποία διήρκεσε από τις 8 Σεπτεμβρίου 1941 έως τις 27 Ιανουαρίου 1944.

Τον Οκτώβριο του 2022, το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης αναγνώρισε την πολιορκία του Λένινγκραντ ως έγκλημα πολέμου και γενοκτονία κατά του σοβιετικού λαού.

Σύμφωνα με διάφορους ερευνητές, 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της πολιορκίας μέχρι την απελευθέρωση της πόλης.



 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De