Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

O διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατηγορείται για επίθεση στο Ιράκ

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Βαγδάτη, 4 Ιανουαρίου (Prensa Latina) Ο εκπρόσωπος του αρχιστράτηγου των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, Yahya Rasoul, κατηγόρησε σήμερα τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την επίθεση σε ένα αρχηγείο ασφαλείας στην πρωτεύουσα.

Σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε, χαρακτήρισε την ενέργεια κατά της κυριαρχίας και της ασφάλειας της χώρας ως κατάφωρη και αποτρόπαια, ως μια πράξη που προκάλεσε θύματα και υπονομεύει τη συνεννόηση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του ξένου συνασπισμού. 
Ανέφερε σχετικά ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε μια αδικαιολόγητη πράξη εναντίον μιας ιρακινής οντότητας ασφαλείας που λειτουργούσε στο πλαίσιο των εξουσιών που παραχωρεί ο Αρχηγός του στρατιωτικού οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, έκρινε ότι η επίθεση αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση και επίθεση κατά του Ιράκ, η οποία αποκλίνει από το πνεύμα και τη διατύπωση της εξουσιοδότησης και της αποστολής για την οποία ο διεθνής συνασπισμός ήταν παρών στη χώρα.

Την Πέμπτη, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι σε βομβιστική επιδρομή των ΗΠΑ στο αρχηγείο των Ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης σκοτώθηκε ο αναπληρωτής διοικητής των επιχειρήσεων της Ζώνης της Βαγδάτης της αντίστασης, Haj Mushtaq Talib Al-Saeedi.

Τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν, τρεις από αυτούς ταυτόχρονα και ο τέταρτος είχε στόχο το αυτοκίνητο του διοικητή Talib Al-Saeedi, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Εκτός από τον ηγέτη του κινήματος Al-Nujaba, σκοτώθηκε ο βοηθός του και τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα.

Η βομβιστική επίθεση συνέπεσε με τις προετοιμασίες των ιρακινών δυνάμεων για τους εορτασμούς για την ίδρυση του στρατού.

Παράλληλα, η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την ώρα που τα κινήματα της ιρακινής αντίστασης διατηρούν την αντίδρασή τους κατά των παράνομων αμερικανικών βάσεων τόσο στη Συρία όσο και στη χώρα, σε υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

 

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉   https://t.me/prensarebeldegr
 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De