Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Νέα επιχείρηση κατά των πραξικοπηματιών στη Βραζιλία

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία διεξάγει μια νέα φάση της επιχείρησης "Lesa Patria" στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια και σε τουλάχιστον 10 πολιτείες.

Σήμερα Δευτέρα το πρωί, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εκτέλεσε εντάλματα σύλληψης κατά υπόπτων για χρηματοδότηση και προώθηση πραξικοπηματικών ενεργειών κατά της έδρας των Τριών Eξουσιών (Προεδρεία, Κοινοβούλιο, Ανώτατο Δικαστήριο)  στη  πρωτεύουσα Μπραζίλια, στις 8 Ιανουαρίου 2023, ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

Συνολικά, εκτελέστηκαν 47 εντάλματα: ένα ένταλμα προφυλάκισης εναντίον ενός υπόπτου στην Μπαία  και 46 εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης σε όλη τη χώρα.

Η TV Globo μετέδωσε ότι στόχος του προληπτικού εντάλματος σύλληψης είναι ο  Βάγκνερ Φερέιρα Φίλχο, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε 24.000 ρεάις για να νοικιάσει ένα λεωφορείο για τους διαδηλωτές. Το γενετικό του υλικό βρέθηκε στην έδρα του κοινοβουλίου. Κογκρέσο.

 🇧🇷 A un año de la intentona golpista la Policía Federal lleva a cabo una nueva fase del operativo “Lesa Patria” en el Distrito Federal y al menos 10 estados.


Ο Βάγκνερ Φίλχο συνελήφθη και προσήχθη ενώ τα ονόματα των προσαχθέντων για έρευνα και κατάσχεση δεν αποκαλύφθηκαν.

Οι ενέργειες πραγματοποιούνται στην ομοσπονδιακή περιφέρεια και σε διάφορες πολιτείες. 

Η επιχείρηση έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (STF). Ο υπουργός Αλεξάντρε ντε Μπράες  διέταξε επίσης τη δέσμευση και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, των αγαθών και των κινητών αξιών των ατόμων που ερευνώνται. Σύμφωνα με τις έρευνες, η ζημία στη δημόσια περιουσία ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ρεάις.   

 

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉   https://t.me/prensarebeldegr
 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De