Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Η Κούβα επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κολομβία

Πηγή:  Trabajadores

Ο MΙγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επανέλαβε σήμερα μέσω  του λογαριασμού του στο X την υποστήριξη της χώρας του στην ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία.

 Στο μήνυμά του στο εν λόγω  κοινωνικό δίκτυο, ο πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο έκτος κύκλος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών της κολομβιανής κυβέρνησης και του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN), που άρχισε σήμερα στην πρωτεύουσα της Κούβας, θα οδηγήσει σε νέα πρόοδο στην πορεία του κολομβιανού λαού προς την ειρήνη.

"Ελπίζουμε ότι ο έκτος κύκλος των ειρηνευτικών διαλόγων μεταξύ των αντιπροσωπειών της κυβέρνησης της Κολομβίας και του ELN, που άρχισε σήμερα στην Αβάνα, θα επιφέρει νέες προόδους στην πορεία του αδελφικού κολομβιανού λαού προς την Ειρήνη, την οποία η Κούβα θα συνεχίσει να υποστηρίζει".

Προηγουμένως, η Κούβα φιλοξένησε τον τρίτο γύρο, από 2 Μαΐου  έως και 9 Ιουνίου 2023, όταν συμφωνήθηκε εξάμηνη διμερής εκεχειρία και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην ειρηνευτική διαδικασία.

Σε αυτόν τον νέο γύρο θα συζητηθεί η παράταση της κατάπαυσης του πυρός, η οποία λήγει στις 29 Ιανουαρίου.

Θα συζητηθούν επίσης άλλα σημεία, όπως η συμμετοχή της κοινωνίας στην οικοδόμηση της ειρήνης, τα θύματα και το γενικό σχέδιο για την εφαρμογή των συμφωνιών.


 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉  https://t.me/prensarebeldegr
 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De