Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στην Αργεντινή σε 35 ημέρες προεδρίας Μιλέι

Πηγή:  venezuela-news.com  

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Αργεντινής στις 10 Δεκεμβρίου, συνεχίζεται το κύμα επικρίσεων και κατηγοριών κατά του Χαβιέρ Μιλέι και αυτή τη φορά στρέφεται στις δυνάμεις ασφαλείας της νοτιοαμερικανικής χώρας.

"Να ξέρετε ότι αν βγείτε στους δρόμους, θα υπάρξουν συνέπειες", είχε δηλώσει η υπουργός Ασφάλειας Πατρίσια Μπούρλιτς, προς τους πολίτες που διαδήλωναν κατά των οικονομικών μέτρων του προέδρου.

Η Συντονιστική Επιτροπή κατά της αστυνομικής και θεσμικής καταστολής, πιο γνωστή με το ακρωνύμιο
CORREPI, ανέφερε ότι από την άνοδο του Χαβιέρ Μιλέι στην εξουσία, οι δυνάμεις ασφαλείας της Αργεντινής δολοφόνησαν 32 άτομα τις πρώτες 35 ημέρες της κυβέρνησής του.

 


Από τα 32 άτομα που δολοφονήθηκαν, η CORREPI τόνισε ότι τα 12 από αυτά  από πυροβολισμό, 16 πέθαναν σε φυλακές ή αστυνομικά τμήματα. Επίσης, προστέθηκαν 3 "ενδοοικογενειακές δολοφονίες" και μία "ένστολη γυναικοκτονία".

Τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν, δίνονται στη δημοσιότητα εν μέσω του αμφιλεγόμενου "νόμου omnibus", που η οργάνωση τόνισε ότι συμβάλλει σε κατασταλτικές πολιτικές. "Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι ότι το σενάριο θα επιδεινωθεί".

Υπό αυτή την έννοια, ο "νόμος omnibus", σύμφωνα με το RT, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 25 Ιανουαρίου, "μία ημέρα μετά την εθνική απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων".


 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldeg
 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De