Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

To πρωτο τρίμηνο του 2024 η Δεύτερη Εθνική Συνδιάσκεψη του ΚΚ Κούβας (PCC)

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Η Δεύτερη Εθνική Συνδιάσκεψη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, αναβλήθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2024, μετέδωσε σήμερα η εθνική τηλεόραση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κούβας αποφασίστηκε ότι τα κριτήρια και οι προτάσεις που θα τεθούν υπ όψιν των αντιπροσώπων θα είναι το αποτέλεσμα της αναλυτικής συζήτησης που έγινε από τα μέλη του κόμματος και της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών, διαδικασία που έλαβε χώρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2023.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παρεμβάσεων των συμμετεχόντων στις συναντήσεις αυτές και των εισηγήσεων εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών, αποφασίστηκε η αναβολή της αρχικής ημερομηνίας της Συνδιάσκεψης, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία και την ενσωμάτωση των προτάσεων στις δράσεις του Κόμματος για την αντιμετώπιση του αποκλεισμού που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και του μη συμβατικού πολέμου που επηρεάζει την κατάσταση στο νησί.

Η αναβολή της εκδήλωσης, θα επιτρέψει επίσης την εμπέδωση της συζήτησης και τη συλλογική οικοδόμηση των θεμάτων που θα εξεταστούν στη συνάντηση και τον καθορισμό των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν βραχυπρόθεσμα.

Η οργανωτική διαδικασία που θα οδηγήσει στη συνδιάσκεψη, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής των αντιπροσώπων, θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες.