Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Κίνας στην πόλη Σενζέν

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Η συνάντηση "επέτρεψε την ανταλλαγή εμπειριας στον πολιτικό τομέα, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών ολοκλήρωσης και αμοιβαίου σεβασμού".

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είχε το Σάββατο συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) στη Σενζέν, Χουάνγκ Κουνμίνγκ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον ασιατικό γίγαντα.

Η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της νοτιοαμερικανικής χώρας και του Κινέζου πολιτικού ηγέτη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης Σενζέν, η οποία ανήκει στην επαρχία Καντόνα, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του ασιατικού έθνους. 

Σε δελτίο Τύπου, το γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας ανέφερε ότι η συνάντηση "επέτρεψε την ανταλλαγή εμπειριας στον πολιτικό τομέα, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών ολοκλήρωσης και αμοιβαίου σεβασμού".



 Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής του κράτους της Βενεζουέλας τόνισε τη σημασία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) ως δρόμο για την οικονομική διαφοροποίηση, ως πυλώνα ανάπτυξης στον 21ο αιώνα.

"Η οικοδόμηση ειδικών οικονομικών ζωνών αρχίζει να πραγματοποιείται στη Βενεζουέλα, ως τρόπος διαφοροποίησης της οικονομίας και επέκτασης των παραγωγικών δυνάμεων της Βενεζουέλας, που συνδέονται με την υψηλή τεχνολογία της νέας εποχής", τόνισε ο Πρόεδρος Μαδούρο.



 "Αυτό είναι θεμελιώδες αν μιλάμε για ανάπτυξη στον 21ο αιώνα. Γι' αυτό η συνάντηση αυτή είναι τόσο σημαντική και ελπίζω ότι θα προκύψουν από αυτήν σχέδια και πρωτοβουλίες που θα φέρουν τις δύο χώρες πιο κοντά".

Το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Βενεζουέλας υπενθύμισε ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο πρόεδρος Μαδούρο υπέγραψε διατάγματα για την ενεργοποίηση τεσσάρων Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) που βρίσκονται σε διάφορες στρατηγικές περιοχές της νοτιοαμερικανικής χώρας, προκειμένου να προχωρήσει η οικοδόμηση ενός νέου μετα-πετρελαϊκού μοντέλου.

Η κρατική επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας στην Κίνα, η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, αποσκοπεί στην εδραίωση των σχέσεων αδελφοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών.