Κυριακή 3 Απριλίου 2022

To Μετάλλιο Φιλίας στον Πρέσβη της Συρίας στην Κούβα

Foto: PL/Panchito González
Πηγή:  • Trabajadores

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες απένειμε αυτήν την Παρασκευή στην κουβανική πρωτεύουσα το Μετάλλιο Φιλίας, που απονέμει η Προεδρία της Δημοκρατίας της Κούβας, στον Πρέσβη της Συρίας , Idris Mayya.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στην έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Αναγιάνσι Ρονδρίγκες επεσήμανε την πορεία του διπλωμάτη και την στήριξή του στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Αβάνας και Δαμασκού.

Τόνισε επίοσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπογράφηκαν σημαντικές συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας σε τομείς όπως η υγεία, ο αθλητισμός και η βιοτεχνολογία.

Τέλος, η αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε την αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών, καθώς και την αλληλοϋποστήριξη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και την απόρριψη της  επιθετικότητας από το εξωτερικό.

Ο Mayya, του οποίου η διπλωματική αποστολή στο νησί της Καραϊβικής ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την απονομή του βραβείου και επεσήμανε την εκτίμηση που λαμβάνει η χώρα του στην Κούβα.