Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν Kέντρο ξένων μισθοφόρων

Πηγή: Resumen Latinoamericano

Ο Ρωσικός στρατός κατέστρεψε με πυραύλους Bastion υψηλής ακρίβειας ένα κέντρο εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία .

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας από το παράκτιο συγκρότημα Μπαστιόν κατέστρεψαν ένα κέντρο συνάντησης και εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων κοντά στο χωριό Κρασνόσιλκα,βορειοανατολικά της Οδησσού», ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κοναστσένκοφ.

Προσθέτοντας ότι οι πύραυλοι κατέστρεψαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό που προορίζονταν για τα ουκρανικά στρατεύματα που έφτασαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε και το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η ρωσική αεροπορία και οι πυραυλικές επιδρομές κατέστρεψαν 81 εγκαταστάσεις της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής τις τελευταίες 24 ώρες της ειδικής επιχείρησης που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.

«Τα επιχειρησιακά τακτικά αεροσκάφη και πυραυλικά στρατεύματα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων επιτέθηκαν σε 81 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων διοίκησης, ενός συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος OSA, τρεις πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και επίσης εννέα προμαχώνες και 59 περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικού εξοπλισμού μάχης» , ανέφερε.

Προσθέτοντας ότι συνολικά, από τις 24 Φεβρουαρίου, ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει 97 ελικόπτερα, 421 drones, 2.019 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 223 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 228 συστήματα πυραύλων και 874 μονάδες πυροβολικού και όλμων.