Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Τιμητικό αφιέρωμα στον Φιντέλ Κάστρο Ρουζ για την 63η επέτειο του θριάμβου της Επανάστασης

Fotos: ACN
Πηγή:  • Trabajadores
Στην 63η επέτειο του θριάμβου της Πρώτης Ιανουαρίου, οι βασικοί ηγέτες της επαρχίας του Σαντιάγο ντε Κούβα απέτισαν φόρο τιμής αυτό το Σάββατο στον Ηγέτη της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρουζ μπροστά στο μονόλιθο που αναπαύονται οι στάχτες του, στο Σάντα Ιφιγένεια, το νεκροταφείο αυτής της πόλης.

Επικεφαλής του της αντιπροσωπείας που απέτισε φόρο τιμής εκ μέρους του κουβανικού λαού, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC) José Ramón Monteagudo, πρώτος γραμματέας του PCC στην περιοχή, και ο Beatriz Johnson, κυβερνήτης της επαρχίας, καθώς και ο Antonio Guerrero , Ήρωας της Δημοκρατίας και ένας από τους Πέντε.



Μετά την τελετή αλλαγής της τιμητικής φρουράς, η Nora Leidis Pecerril, φοιτήτρια δημοσιογραφίας, διάβασε μια σειρά ποιήματα και οι συμμετέχοντες κατέθεσαν κοινή ανθοδέσμη με κρίνα και τριαντάφυλλα στον τάφο του αγαπημένου Κομαντάντε.

Στη συνέχεια κατέθεσαν λευκά λουλούδια στον Εθνικό Ήρωα, José Martí στο αξιοθαύμαστο Μνημείο του και στα πάνθεον που έχει ανεγερθεί στους ιδρυτές του έθνους Carlos Manuel de Céspedes και Mariana Grajales, που βρίσκονται επίσης στη νεκρόπολη Σάντα Ιφιγένεια.

Ο Adolfo Pérez Pestana, πρόεδρος του Συνδέσμου Μαχητών της Κουβανικής Επανάστασης στην επαρχία, δήλωσε στο Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θυμάται πάντα στιγμές στη ζωή του ως μαχητής και ιδρυτής του Επαναστατικού Στρατού, δίπλα στον Φιντέλ στις δύσκολες μέρες της Σιέρα Μαέστρα και τις συγκρούσεις με τον εχθρό.

Αναγνώρισε την αξία και το παράδειγμα του Ηγέτη στον οποίο είναι αφιερωμένος ο εορτασμός σήμερα στην Κούβα, και παρά τα σκληρά μέτρα του οικονομικού, χρηματοοικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στο νησί, η κληρονομιά, η ενότητα και η σταθερότητα των ιδεών του διατηρούνται στο λαό.


(Tomado de ACN)