Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Οργανώσεις στην αμερικανική ήπειρο ζητούν την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, του Άλεξ Σάαμπ, του Σιμόν Τρινιδάδ και όλων των πολιτικών κρατούμενων στις ΗΠΑ

 Πηγή: derechosdelospueblos.net/
Λευτεριά στον Τζούλιαν Ασάνζ, τον Άλεξ Σάαμπ, τον Σιμόν Τρινιδάδ και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους της Αυτοκρατορίας που κρατούνται στα μπουντρούμια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία είχε το θράσος να συγκαλέσει μια διαδικτυακή συνάντηση για τη δημοκρατία, (9 και 10 Δεκεμβρίου 2021), χέρι-χέρι με τρομοκράτες όπως ο Ντούκε,ο Γκουαιδό και ο Μπολσονάρο, και η οποία διατηρεί εγκληματικούς αποκλεισμούς κατά της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας, του Ιράν, της Ρωσίας και άλλων, με το πρόσχημα (και πάλι) του «αγώνα για τη δημοκρατία», έχουν στα μπουντρούμια τους εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους.  

Τι στιγμή που υπάρχουν τόσοι πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι της Αυτοκρατορίας , γιατί ζητάμε πρώτα απ΄ όλα την απελευθέρωση των Ασάνζ, Σάαμπ και Τρινιδάδ ;

Γιατί οι αγώνες τους συμπυκνώνουν εκατοντάδες άλλες ιστορίες και κεντρικά στοιχεία της πολιτικής κυριαρχίας των ΗΠΑ και των κρατών μαριονέτες ή υποτακτικούς τους.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει στερηθεί την ελευθερία του για περισσότερο από μια δεκαετία, πρώτα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ και μετά στις βρετανικές φυλακές, περιμένοντας την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη και αδιάκοπα βασανιστήρια για να τον οδηγήσουν στην αυτοκτονία. Το «έγκλημά» του είναι ότι αποκάλυψε στον κόσμο πώς οι υπηρεσίες πληροφοριών οικειοποιούνται τα δεδομένα της ανθρώπινης δραστηριότητας και ελέγχουν δισεκατομμύρια ανθρώπινα όντα. Στο μέλλον θα αναγνωριστεί ως ανθρωπιστής που βοήθησε στην κατανόηση της ζωής στον 21ο αιώνα. Ο Τζούλιαν Ασάνζ αναφέρεται στην καθολική εξουσία της Αυτοκρατορίας στις επικοινωνίες.

Ο Άλεξ Σάαμπ, ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Βενεζουέλας και ως εκ τούτου προστατεύεται από τη Σύμβαση της Βιέννης. Στερήθηκε της ελευθερίας του από τον Ιούνιο του 2020 στο Πράσινο Ακρωτήριο ενώ εκτελούσε διπλωματικά καθήκοντα με στόχο να σπάσει τον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπολογίζοντας μόνο τον τομέα των τραπεζικών πιστώσεων και βέβαια, το πιο διεστραμμένο και εγκληματικό είναι το κόστος σε ανθρώπινες ζωές: 40.000 πέθαναν μεταξύ 2017-2018. 80.000 στερούνται θεραπείας για τον HIV. 16.000 είναι σε αναμονή αιμοκάθαρσης. 4.000.000 χωρίς θεραπεία διαβήτη ή υπέρτασης (Πώς βλάπτει τους Βενεζουελάνους ο αποκλεισμός των ΗΠΑ;)

Τώρα έχει εκδοθεί στις HΠΑ και περιμένει μια βάναυση ποινή όπως βάναυσο είναι ολόκληρο το δικαστικό σύστημα της Βόρειας Αμερικής. Ο Aλεξ Σάαμπ αναφέρεται στην αυτοκρατορική στρατηγική του αποκλεισμού εναντίον των κυβερνήσεων που δεν υποτάσσονται στις πολιτικές οικονομικής και πολιτικής παρέμβασης του ιμπεριαλισμού.

Ο Σιμόν Τρινιδάδ, συνελήφθη στο Εκουαδόρ το 2004 ενώ βρισκόταν σε αποστολή διαπραγματεύσεων με τον ΟΗΕ για την απελευθέρωση Κολομβιανών πολιτικών κρατουμένων. Εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και υποβλήθηκε σε τέσσερις ξεχωριστές δίκες, δεδομένης της δυσκολίας να τον καταδικάσουν σε δίκες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ή νομικές εγγυήσεις. Τόσο οι τότε αντάρτες FARC όσο και η κολομβιανή κυβέρνηση θεώρησαν την παρουσία τους στην Αβάνα απαραίτητη στις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά μπροστά στην άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, και τα δύο μέρη εναπόθεσαν την τύχη του Σιμόν στη διεθνή αλληλεγγύη. Το παράδειγμά του χρησιμοποιείται για να δείξει τι θα συνέβαινε στους ηγέτες των ανταρτών που δεν θα έδειχναν υποτέλεια στο κολομβιανό κράτος. Η απελευθέρωσή του είναι αναπόσπαστο μέρος του αγώνα για τη διάσωση και την εφαρμογή των Ειρηνευτικών Συμφωνιών που σαμποτάρονται από την κυβέρνηση Ντούκε και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις παραβιάζονται οι Ελάχιστοι Κανόνες των Ηνωμένων Εθνών για τη Μεταχείριση των Κρατουμένων (Κανόνες Μαντέλα), ιδίως το άρθρο 59: «Οι κρατούμενοι θα τοποθετούνται στο μέτρο του δυνατού σε φυλακές. στο σπίτι τους ή στον τόπο κοινωνικής επανένταξής τους».


Ο ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ   ΗΠΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΧΙΛΗ, ΠΕΡΟΥ, ΒΟΛΙΒΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΖ, ΤΟΥ ΣΑΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΝΙΔΑΔ.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΛΙΓΚA ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΜΕΞΙΚΟ: ΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΧΙΛΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΙΔΡΥΜΑ LAZOS ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ 
ΒΟΛΙΒΙΑ: ΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ SOA WATCH SCHOOL OF THE AMERICAS
ΗΠΑ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΠΕΡΟΥ: ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ 
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ LICHITA

Επικοινωνία:
ADRIAN RAMIREZ +52 1 55 3802 6403
GUSTAVO GALLARDO +57 310 2760369
JOSE SCHULMAN +54 11 53298757