Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Συγχαρητήριο μήνυμα Πούτιν για την 63η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης

Πηγή:  prensa-latina.cu 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ εν όψει της 63ης επετείου από τον θρίαμβο της Επανάστασης στο νησί.

Ο Ρώσος πρόεδρος απεύθυνε επίσης το μήνυμά του στον Αρχηγό του Στρατού Ραούλ Κάστρο και στον λαό της χώρας , ευχόμενος καλές γιορτές και ευημερία για το 2022. Ο Πούτιν επεσήμανε επίσης την ανάπτυξη των ρωσοκουβανικών σχέσεων στο πνεύμα μιας Ένωσης Ολοκληρωμένης Στρατηγικής. Επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα και η Αβάνα διευρύνουν την υλοποίηση διμερών έργων, που περιγράφονται από τον Ρώσο αξιωματούχο ως πολλά υποσχόμενα, στον εμπορικό, οικονομικό, επιστημονικό, τεχνικό και ανθρωπιστικό τομέα.

Ο αρχηγός του κράτους της ευρασιατικής χώρας εξέφρασε επίσης την προθυμία να συνεχιστεί από κοινού η συνεργασία σε τρέχοντα ζητήματα της διμερούς και διεθνούς ατζέντας προς όφελος και των δύο λαών. 

Οι δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Κούβας επικυρώνονται επίσης στη συμμετοχή εδώ και ένα χρόνο του έθνους των Αντιλλών, ως παρατηρητή στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, με την οποία υπογράφηκε πρόσφατα συμφωνία 34 δράσεων. 

Οι δεσμοί επικεντρώνονται σε τομείς όπως η εμπορική οικονομία, η χρηματοπιστωτική τραπεζική, η τεχνική ρύθμιση, η υγεία, η φαρμακευτική βιομηχανία, η βιοτεχνολογία, ο τουρισμός, οι αγροτικές επιχειρήσεις και οι διεταιρικές σχέσεις, που θα εφαρμοστούν την περίοδο 2021-2025.