Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ υποστηρίζει τον προοδευτικό προεδρικό υποψήφιο

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ εκφράζει σταθερή και αποφασιστική υποστήριξη στο δίδυμο Αντρέ Αράους-Κάρλος Ραμπάσσαλ, το οποίο ήδη από τον πρώτο γύρο έχει μια διαφορά πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους, από τους άλλους διεκδικητές".

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εκουαδόρ (PCE) επικύρωσε σήμερα την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του προοδευτικού προεδρικού διδύμου Αντρέ Αράους-Κάρλος Ραμπάσσαλ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο. 

Η θέση του κόμματος ανακοινώθηκε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τον γενικό γραμματέα, Γουίνστον Αλαρκόν, ο οποίος κατήγγειλε επίσης τις αυθαιρεσίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πριν από τις εκλογές της 7 Φεβρουαρίου, για να παρεμποδιστεί η συμμετοχή του δίδυμου του κινήματος “Ένωση για την Ελπίδα” (UNES).

"Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ εκφράζει σταθερή και αποφασιστική υποστήριξη στο δίδυμο Αντρέ Αράους-Κάρλος Ραμπάσσαλ, το οποίο ήδη από τον πρώτο γύρο έχει μια διαφορά πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους, από τους  άλλους διεκδικητές", δήλωσε ο Αλαρκόν. 

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι το δίδυμο έχει τη λαϊκή αναγνώριση προωθώντας την παγίωση των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιτευγμάτων της δεκαετίας κέρδισε (2007-2017), όταν ο Ραφαέλ Κορέα ηγήθηκε της χώρας, επιτεύγματα που εξαλείφθηκαν από την κυβέρνηση του προέδρου Λένιν Μόρενο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τα διάφορα μέτωπα γυναικών, αγροτών, διανοουμένων, φοιτητών, εργαζομένων, ιθαγενών, κ.α, να ενωθούν στον αγώνα κατά του νεοφιλελευθερισμού. 

Υπό αυτήν την έννοια, προειδοποίησε για την ανάγκη καλής προετοιμασίας και ενοποίησης δυνάμεων και οργανώσεων που θα εξασφαλίσει τη νίκη του προοδευτισμού στον δεύτερο γύρο των εκλογών και θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη χειραγώγηση από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) ή τα ΜΜΕ που συνδέονται με την δεξιά.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κατάσταση θα αλλάξει θετικά με την παρουσία του Αράους στην προεδρία", δήλωσε. 

Επιβεβαίωσε επίσης ότι το PCE βρίσκεται μόνιμα στη θέση καταγγελίας της αυθαιρεσίας, των πολιτικών διώξεων, του χτυπήματος του λαού, των εργασιακών δικαιωμάτων και της σταθερότητα της εργασίας του. 

Η θέση εκείνων που επιδιώκουν την επιστροφή της αριστεράς και του προοδευτισμού στο Εκουαδόρ συνάδει με την πρόσφατη εκλογική απάντηση των λαών των χωρών όπως η Βολιβία, η Αργεντινή, η Χιλή, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα. Μια απάντηση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και στις εθνικές ολιγαρχίες που διευρύνθηκε. 

Πηγή: Prensa Latina.