Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ο Υπουργός Εξωτερικών Αρεάσα καταδικάζει την επίθεση στην πρεσβείας της Βενεζουέλας στο Περού

Πηγή: telesurtv.net

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας ζήτησε από τις περουβιανές αρχές να σεβαστούν όλους τους Βενεζουελάνους που βρίσκονται στο έδαφος του Περού.
 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, καταδίκασε το Σάββατο τις επιθέσεις στην έδρα του προξενείου της χώρας του στο Περού. 

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Βενεζουέλας ζήτησε από τις αρχές του Περού να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση της Βιέννης και να εγγυηθούν την προστασία του προσωπικού και της διπλωματικής έδρας. 

"Απαιτούμε σεβασμό για τους Βενεζουελάνους μετανάστες της Βενεζουέλας στο Περού, όπως ακριβώς είναι σεβαστοί και οι εκατοντάδες χιλιάδες Περουβιανοί που ζουν στη Βενεζουέλα ", πρόσθεσε ο Βενεζουελάνος υπουργός.

 

 Δεκάδες άτομα επιτέθηκαν στην προξενική έδρα της Βενεζουέλας στο Περού με πέτρες, ξύλα, σίδερα κλπ  φωνάζοντας ξενοφοβικά συνθήματα εναντίον διπλωματικού προσωπικού.


 

Δεν τραυματίστηκε κανείς από το προσωπικό που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις του Προξενείου. Σημειώνεται ότι το Περού υποβάθμισε τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Βενεζουέλα σε αυτό το επίπεδο (Προξενείου).