Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Σχετικά με τη διεθνή εκστρατεία του ΚΚΒ κατά της Μπολιβαριανής κυβέρνησης της Βενεζουέλας

 Πηγή: CRBZ

Με αυτόν τον τρόπο, απορρίπτουμε τη διεθνή εκστρατεία που προωθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας μέσω της οποίας επιδιώκει να κατασκευάσει μια αυταρχική και αντιλαϊκή εικόνα της κυβέρνησης του συνταγματικού Προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Η εκστρατεία βασίζεται σε μια χειραγώγηση ομιλιών και πολιτικών ενεργειών του προέδρου και της πολιτικής δύναμης που ηγείται, με τις οποίες κατά απόλυτα νόμιμο τρόπο, μέσω της ανώτατης εκπροσώπησης, καθώς και εκπροσώπων άλλων δημόσιων εξουσιών, όπως το νομοθετικό σώμα, καταδικάστηκαν οι διχαστικές ενέργειες του ΚΚΒ (PCV ) και η σύμπτωσή του, σε ορισμένες πλευρές, με τον πολιτικό λόγο και γραμμή που επιτίθεται στη δημοκρατία, την κυριαρχία και την ειρήνη στη Βενεζουέλα. 

Είναι επίσης προφανές ότι δεδομένης της περιορισμένης πραγματικής πολιτικής δύναμης που διαθέτει το PCV εντός της χώρας και της πολύ μικρής επιρροής στον πληθυσμό της Βενεζουέλας, καταφεύγει σε ένεση δύναμης από το εξωτερικό, για να ενισχύσει την αντιτιθέμενη στην Μπολιβαριανή κυβέρνηση της Βενεζουέλας πολιτική του θέση. Αυτά τα χαρακτηριστικά πολιτικής αδυναμίας οφείλονται αποκλειστικά στις ανεπάρκειες στρατηγικής και τακτικής συσσώρευσης δύναμης, του ίδιου του PCV. Ωστόσο, επιχειρεί να μεταβιβάσει αυτήν την ευθύνη και να απαλλαγεί από αυτήν, ισχυριζόμενο μια υποτιθέμενη δίωξη, επιδιώκοντας να ενισχύσει αυτή τη δράση με διεθνή ισχύ. 

Είναι επίσης σαφές ότι αυτή η εκστρατεία στοχεύει να δημιουργήσει ρήγματα και να σπείρει τον διχασμό στις επαναστατικές, αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου που συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας στον σκληρό της αγώνα και την αντίσταση απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δέχεται και στην οποία ηγείται η μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη του πλανήτη. 

Μπροστά στην προφανή ανάγκη αλληλεγγύης και πολιτικής υποστήριξης στη Βενεζουέλα για τη δημιουργία ενός διεθνούς μπλοκ δυνάμεων που θα συμμετέχει στον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας μας. Ενός μπλοκ που θα απορρίπτει την επιθετικότητα και θα καταδικάζει την Βενεζουελάνικη ηγεσία που ενθαρρύνει αυτή την επιθετικότητα και προωθεί τον αποκλεισμό. Μια εκστρατεία όπως αυτή που πραγματοποιεί το PCV, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως μια μεροληπτική  και αντεθνική δράση, που έρχεται σε αντίθεση με τα πιο θεμελιώδη στοιχεία της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης που καθορίζει με σαφήνεια πού βρίσκεται η κύρια αντίθεση και πού βρίσκεται ο στρατηγικός εχθρός. Ο αγώνας ενάντια στην επιθετικότητα και τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, αγώνας με τον οποίο το PCV λέει ότι είναι σύμφωνο και εντός του οποίου λέει ότι βρίσκεται, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι μια διχαστική εκστρατεία έξω από τη Βενεζουέλα. Μια εκστρατεία που επιδιώκει να προκαλέσει ρήγματα στην αλληλέγγυα υποστήριξη που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, οι πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στη Βενεζουέλα και σε όλο τον κόσμο έχουμε σφυρηλατήσει με μεγάλες προσπάθειες και αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες και απειλές. 

Για αυτούς τους λόγους, προειδοποιούμε για την δυσοίωνη εκστρατεία του PCV. Στις εθνικές οργανώσεις λέμε: Χάρη στην ενότητα συνεχίζουμε να στέκουμε όρθιοι και καταφέραμε να νικήσουμε τα πραξικοπήματα, τα σαμποτάζ, τις επιδρομές των μισθοφόρων, τις προσπάθειες επιβολής μιας κυβέρνησης μαριονέτα, και μόνο με ενότητα θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον αποκλεισμό και να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες. 

Στις δημοκρατικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντικαπιταλιστικές και προοδευτικές οργανώσεις, φίλες της Βενεζουέλας και της Μπολιβαριανής επανάστασης, λέμε: Tο κάλεσμα για ενότητα, αλληλεγγύη, ενεργητικό και στρατευμένο διεθνισμό, εξακολουθεί να ισχύει. Ο αξιοπρεπής αγώνας που η κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας έχουμε δώσει και θα συνεχίζουμε να δίνουμε ενάντια στις ΗΠΑ και στους γεννημένους στη Βενεζουέλα συμμάχους τους, είναι ο αγώνας των λαών του κόσμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για μια δίκαιη, ελεύθερη, κυρίαρχη και γεμάτη ισότητα κοινωνία . 

Ας συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους και τα χαρακώματα, εκεί που οικοδομούμε βήμα – βήμα, με κόπο και θυσίες και από τα κάτω, το #ElPoderDeLaGente (η δύναμη του λαού) , με τη σιγουριά ότι αυτός ο αγώνας είναι μια θεμελιώδης βάση για την οικοδόμηση ενός πολυκεντρικού και πολυπολικού κόσμου, χωρίς ιμπεριαλισμούς, γεμάτος ειρήνη και αλληλεγγύη. 

Όπως είπε ο Τσάβες: «Ενότητα, Αγώνας, Μάχη και Νίκη». 
Όπως είπε ο Μπολίβαρ: «Ενότητα, ενότητα, ενότητα, αυτό πρέπει να είναι το δικό μας κεφάλαιο»

Εθνικός Συντονισμός του Επαναστατικού Ρεύματος Bolívar και Zamora