Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

O Λούλα καλεί το λαό να σταματήσει την καταστροφή της Βραζιλίας

 Πηγή: prensa-latina.cu

Ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κάλεσε τον λαό της Βραζιλίας να ξυπνήσει από τη συλλογική αναισθησία για να σταματήσει την καταστροφή που πραγματοποιείται σήμερα από την κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Ζαιρ Μπολσονάρο. 

«Πρέπει να βγούμε στο δρόμο. Ξυπνώντας τους ανθρώπους από αυτήν τη συλλογική αναισθησία από την οποία έχει καταληφθεί η κοινωνία , χειραγωγούμενη από τα μέσα ενημέρωσης », δήλωσε ο Λούλα σε ομιλία του σε εκδήλωση για την 41η επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος Εργατών (PT). 

Επέμεινε ότι η πολιτική του οργάνωση έχει πρόγραμμα για τη χώρα και κάλεσε τα μέλη να βγουν στους δρόμους. 

Επέκρινε στηλίτευσε επίσης την παράδοση της εθνικής κληρονομιάς, αναφερόμενος στην έγκριση, από το Εθνικό Κογκρέσο, του νομοσχεδίου που παρέχει μεγαλύτερη αυτονομία στην Κεντρική Τράπεζα. 

«Καταφέρνουν να καταστρέψουν ό, τι χτίστηκε για πολλά χρόνια στη χώρα μας», προειδοποίησε η Λούλα, και ανέφερε την πώληση των θυγατρικών και διυλιστηρίων της κρατικής εταιρείας Petrobras. 

Και σημείωσε ότι, «Υπάρχει κάποια αναισθησία στη βραζιλιάνικη κοινωνία. Πάνε να το διαλύσουν ». 

Κάλεσε και πάλι τον πρώην δήμαρχο Φερνάντο Χαντάντ, τους ηγέτες του ΡΤ και τα μέλη του κόμματος να τους σταματήσουν, και επεσήμανε ότι η Βραζιλία «χρειάζεται το PT περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ιστορική περίοδο». 

Τόνισε ότι  «ο λαός πρέπει να σηκωθεί, πρέπει να αγωνιστεί. Αυτή η πολιτική ( του Μπολσονάρο) θα μετατρέψει τη χώρα, η οποία ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, σε μπανανία», προειδοποίησε. 

Με μια ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπό του, το PT δηλώνει ότι «συμπληρώνει 41 χρόνια ύπαρξης, εν μέσω μιας από τις μεγαλύτερες κρίσεις που χτυπάνε με έναν εξαιρετικό τρόπο τους εργαζομένους και τον λαό»

Υπενθύμισε ότι, σε ένα παρόμοιο σκηνικό, στη δικτατορία (1964-1985), το κόμμα εμφανίστηκε ως υποστηρικτής των αλλαγών στη ζωή των εργατών της πόλης και της υπαίθρου, των αγωνιστών της αριστεράς, των διανοούμενων και των καλλιτεχνών. 

Τώρα, τόνισε, είναι «απαραίτητο να ονειρευτούμε ξανά, να πολεμήσουμε και να δράσουμε για την ανοικοδόμηση της χώρας και να ακολουθήσουμε την πορεία των ονείρων που σφυρηλάτησαν το αστέρι μας»

Ο εορτασμός της επετείου έως τις 27 Φεβρουαρίου με συζητήσεις και διαλέξεις και μια διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή των κύριων ηγετών του κόμματος και συντονιστές τον Λούλα, την πρόεδρο του PT, Γκλέιζι Χόφμαν και τον Χαντάντ. 

Στην εκδήλωση θα λάβουν επίσης μέρος,  η πρώην πρόεδρος Ντίλμα Ρουσεφ, κυβερνήτες, γερουσιαστές, βουλευτές, δήμαρχοι και σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Perseu Abramo», του Ινστιτούτου Λούλα, της επιτροπής «Free Lula», καλλιτεχνών και διανοούμενων.