Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Η Κίνα δωρίζει μονάδες τεχνικής υποστήριξης της αναπνοής στην Κούβα


Karina Marrón González - Cubainformación / Cuba en Resumen / Resumen Latinoamericano - Video: Canal Caribe / TV Cubana.
- Ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες, ευχαρίστησε σήμερα το το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας για τη δωρεά στο νησί μονάδων τεχνικής υποστήριξης της αναπνοής, ως βοήθεια για την καταπολέμηση του COVID-19.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Κούβας Υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε τη χειρονομία της παράδοσης των 38 μονάδων τεχνικής υποστήριξης της αναπνοής, η οποία αποτελεί «μια νέα έκφραση της στενής φιλίας και αλληλεγγύης» μεταξύ των δύο λαών και κυβερνήσεων. 

Ο Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της χώρας της Καραϊβική Μαρσελίνο Μεδίνα και ο Κινέζος πρεσβευτής στην Αβάνα, Τσεν Ξι, υπέγραψαν την Παρασκευή το πιστοποιητικό παράδοσης της δωρεάς, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη των Υπουργείων Δημόσιας Υγείας, Εξωτερικού Εμπορίου και Εξωτερικών Επενδύσεων καθώς και του Κουβανικού Υπουργείου Εξωτερικών. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, το νησί έλαβε δωρεές από 27 έθνη, αποτελούμενες από εξοπλισμό, προμήθειες και ιατρικό υλικό, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας στο δίκτυο bloggers. 

O Ροντρίγκες επεσήμανε επίσης τη βοήθεια των κυβερνήσεων, των εταιρειών και των ενώσεων αλληλεγγύης που αμφισβήτησαν ακόμη και τις διατάξεις του οικονομικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, για να χορηγήσουν αυτούς τους πόρους στη Κούβα. 

Η Κούβα, από την πλευρά της, διατήρησε την εξωτερική της πολιτική που τιμά την αρχή της βοήθειας σε άλλα έθνη, και σε αυτό το πλαίσιο συνεργάστηκε με 75 χώρες και περιοχές. 

Ένα σημαντικό μέρος αυτής της συνεργασίας ήταν οι 55 αποστολές της μπριγάδας Χένρι Ριβ, εξειδικευμένης σε καταστροφές και σοβαρές επιδημίες, με περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες επαγγελματίες υγείας που βοήθησαν 40 χώρες και περιοχές στην καταπολέμηση της νόσου.