Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Η Κούβα καταδικάζει κατηγορηματικά τον δόλιο χαρακτηρισμό της ως κράτος – χορηγό της τρομοκρατίας

 Πηγή | Ministerio de Relaciones Exteriores de Cuba (gob.cu)

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πιο έντονο και απόλυτο τρόπο τον δόλιο χαρακτηρισμό της Κούβας ως κρατικού χορηγού της τρομοκρατίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών με μια κυνική και υποκριτική πράξη.

Εδώ και μήνες, υπάρχουν εικασίες σχετικά με τη πιθανότητα να συμπεριληφθεί η Κούβα στον μονομερή κατάλογο του υπουργείου Εξωτερικών που κατατάσσει χώρες, χωρίς καμία εξουσία ή νομιμότητα , χωρίς κανένα πραγματικό κίνητρο αναφορικά με την τρομοκρατία και τις συνέπειές της, και ως μέσο δυσφήμισης για να εφαρμόσει καταναγκαστικά οικονομικά μέτρα εναντίον εθνών που αντιστέκονται και δεν υποκύπτουν στα καπρίτσια του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αποτελεί μια κορυφαία πράξη μιας κακόφημης και ανέντιμης κυβέρνησης σε ηθική  χρεωκοπία. 

Είναι γνωστό, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι το πραγματικό κίνητρο αυτής της πράξης είναι να επιβληθούν πρόσθετα εμπόδια σε οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Κούβα δεν είναι κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας, μια αλήθεια που αναγνωρίζεται από όλους. Η επίσημη και γνωστή πολιτική, και η άψογη συμπεριφορά της χώρας μας, είναι η απόρριψη της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της, ιδίως της κρατικής τρομοκρατίας, από οποιονδήποτε, εναντίον οποιουδήποτε και οπουδήποτε διαπράττεται.

Η Κούβα είναι ένα κράτος θύμα της τρομοκρατίας και ο πληθυσμός μας την έχει ζήσει στο πετσί του, με κόστος 3.478 θανάτους και 2.099 άτομα με αναπηρία, από πράξεις που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ή διαπράχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το έδαφος αυτής της χώρας. με την ανοχή των επίσημων αρχών της. Οι Κουβανοί καταδικάζουμε με περιφρόνηση κάθε ελιγμό που στοχεύει στη χειραγώγηση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος, για ποταπούς σκοπούς πολιτικού καιροσκοπισμού.

Αβάνα, 11 Ιανουαρίου 2021