Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πρόεδρος του Μεξικού επικρίνει YouTube για λογοκρισία

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Το YouTube είχε μια "αλαζονική και αυταρχική στάση", δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, άσκησε κριτική την πλατφόρμα YouTube για τη λογοκρισία μιας συνέντευξής του, μια στάση την οποία χαρακτήρισε "αλαζονική και αυταρχική".

Το YouTube είχε μια "αλαζονική και αυταρχική στάση", δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η πλατφόρμα  την περασμένη Πέμπτη κατέβασε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου του και στη συνέχεια την αναδημοσίευσε επεξεργασμένη.
"Το YouTube λογόκρινε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, επειδή, σύμφωνα με τους ίδιους, "παραβιάζει τους κανόνες της κοινότητας", ανέφερε.


 

Θεώρησε ότι αυτό ήταν "μια αλαζονική και αυταρχική στάση, λέγοντας ότι βρίσκονται σε πλήρη παρακμή και το άγαλμα της ελευθερίας έχει γίνει ένα κενό σύμβολο".

Επισήμανε ότι "ευτυχώς ξεκινήσαμε τον αγώνα για τον μετασχηματισμό της χώρας μοιράζοντας φυλλάδια και όχι μόνο, χωρίς την υποστήριξη, αλλά ενάντια στα χειραγωγικά μέσα ενημέρωσης της ολιγαρχίας. Ούτε η μαφία της εξουσίας ούτε ο δημοσιογραφικός υπόκοσμος θα μπορέσουν να μας φιμώσουν".

Αναφερόμενος στην καταγγελία του, ο Λόπες Ομπραδόρ ανέφερε στη συνέχεια ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα "Δον Κιχώτης" του συγγραφέα Miguel de Cervantes:

"Η ελευθερία, Σάντσο, είναι ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που έχουν δώσει οι ουρανοί στους ανθρώπους- με αυτήν δεν μπορούν να συγκριθούν οι θησαυροί που περιέχει η γη και κρύβει η θάλασσα- για την ελευθερία, όπως και για την τιμή, μπορεί και πρέπει κανείς να ρισκάρει τη ζωή του".

Στη συνέντευξη  της περασμένης Πέμπτης, ο επικεφαλής του μεξικανικού κράτους διάβασε μια επιστολή που του έστειλε ο ανταποκριτής των New York Times στο Μεξικό, ζητώντας τη θέση του σχετικά με τις φερόμενες σχέσεις με τη διακίνηση ναρκωτικών, οπότε και δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον ανταποκριτή.


  

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De