Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Η Κούβα τιμά τον Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες

Πηγή:  Radio Reloj

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, αναφέρθηκε σήμερα στη μνήμη του Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες , του Πατέρα της Πατρίδας, στην 150ή επέτειο του θανάτου του.

Ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, από τον λογαριασμό  του στο Χ, αναφέρθηκε στον ήρωα γράφοντας ότι οι Κουβανοί υπολόγιζαν στην πλήρη αυτοθυσία του όταν ανέλαβε την προεδρία το 1869.



 Στο μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Κούβα τιμά την κληρονομιά του κουβανού πατριώτη, του Αρχιστράτηγου   του Απελευθερωτικού Στρατού της Κούβας και πρώτου Προέδρου της  Δημοκρατίας  της Κούβας στα όπλα.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια   επεσήμανε στα κοινωνικά δίκτυα  την ορθότητα των σκέψεων του  Σέσπεδες  όταν είπε: "όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως κάνω λάθος- αλλά κατά τη γνώμη μου, αυτό που φιλοδοξεί να κάνει η κυβέρνησή τους είναι να καταλάβει την Κούβα".

 


  Η Κούβα αποτίει φόρο τιμής στον Πατέρα της Πατρίδας

Foto: Daylyn Herrera

Ο λαός της Κούβας απέτισε φόρο τιμής στον Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες , Πατέρα της Πατρίδας, στην επέτειο της πτώσης του στη μάχη στο νεκροταφείο Σάντα Ιφιγένια στην πόλη Σαντιάγκο ντε Κούβα , όπου αναπαύονται τα λείψανά του.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, ήταν επικεφαλής της τελετής μπροστά από το μνημείο που βρίσκεται στο Μονοπάτι των Ηρώων του Έθνους, όπου κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του κουβανικού λαού.

Κατά τη διάρκεια των κεντρικών ομιλιών, μνημονεύτηκαν τα γεγονότα του Σαν Λορένσο , όπου ο Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες έπεσε σε άνιση μάχη με την ισπανική διμοιρία του Σαν Κουιντίν και τονίστηκε η εγκυρότητα της κληρονομιάς του πρώτου προέδρου της Δημοκρατίας στα όπλα.

Ταυτόχρονα στο Σαν Λορένσο, μια τοποθεσία που ανήκει στον σημερινό δήμο Tercer Frente (Τρίτο Μέτωπο), κατατέθηκε άλλο ένα στεφάνι και οι ντόπιοι νέοι έλαβαν τις κάρτες μέλους της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών.