Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Πετρελαϊκή συμμαχία PDVSA και Global Energy

 Πηγή: venezuela-news.com

Η πετρελαϊκή δραστηριότητα στη Βενεζουέλα συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσω έργων αποκατάστασης, όπως αυτά που πραγματοποιούνται στην πετρελαϊκή ζώνη του Ορινόκο "Ούγκο Τσάβες", χάρη στις προσπάθειες της εργατικής τάξης της PDVSA σε συμμαχία με την ιδιωτική εταιρεία Global Energy.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της PDVSA δήλωσε ότι "αποκαθιστούμε όλα τα πηγάδια και, φυσικά, παράγουμε πετρέλαιο και διυλίζουμε αυτό που αντιστοιχεί στον λαό της Βενεζουέλας"
Τόνισε επίσης ότι "οι ιδιωτικές και οι δημόσιες εταιρείες αποτελούν μια τέλεια συνεργασία. Έχουμε καταλάβει ότι εδώ δεν υπάρχει καμία διαφορά, εδώ είμαστε όλοι ένας Βενεζουελάνος, εδώ είμαστε αφοσιωμένοι στην παραγωγή για το λαό".

Επίσης, ο πρόεδρος της Global Energy, Φρανσίσκο Χαβιέρ Γκαρσία , δήλωσε ότι η συμμαχία αυτή με την PDVSA αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου. "Ελπίζουμε ότι βραχυπρόθεσμα θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε πολλά περισσότερα πηγάδια προκειμένου να αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου".

Ο  Ντερκίς Ροντρίγκες, ο οποίος εργάζεται για την PDVSA εδώ και 19 χρόνια, τόνισε ότι "είμαστε σε θέση να απεικονίσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουμε δει την αποκατάσταση σχεδόν του 100 % των γεωτρήσεων".

 Αποκατάσταση πετρελαιοπηγών

Η αποκατάσταση των πετρελαιοπηγών στην πετρελαϊκή ζώνη του Ορινόκο αποτελεί έργο-κλειδί για την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Επιδιώκει να ανακάμψει η παραγωγή πετρελαίου της χώρας, η οποία έφθασε τα 3,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2008, αλλά έπεσε κατακόρυφα σε λιγότερο από 700.000 βαρέλια ημερησίως το 2020 ως αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉   https://t.me/prensarebeldegr
 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De