Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Η Εισαγγελία του Περού ζητά 34 χρόνια φυλάκιση για τον Πέδρο Καστίγιο

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Τα κοινωνικά κινήματα κατηγορούν την Nτίνα Μπολουάρτε  για τους θανάτους που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2022.

Η Εισαγγελία του Περού ζήτησε την Παρασκευή να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 34 ετών στον πρώην πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο, κατηγορώντας τον για τη διάπραξη εγκλημάτων εξέγερσης, κατάχρησης εξουσίας και σοβαρής διατάραξης της δημόσιας ειρήνης.

"Η Εισαγγελία ζητά 34 χρόνια φυλάκισης σε βάρος του Πέδρο Καστίγιο Τερόνες για τα εγκλήματα της εξέγερσης, της κατάχρησης εξουσίας και της σοβαρής διατάραξης της δημόσιας ηρεμίας", ανέφερε στον λογαριασμό της στο X. Επιμένει  επίσης ότι "ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για τη διάπραξη πραξικοπήματος την 7η Δεκεμβρίου 2022". 

 

 

Σε αυτό το πνεύμα, σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο Πέδρο Καστίγιο, μαζί με άλλα μέλη της κυβέρνησης, "συμμετείχε στο σχέδιο για το παράνομο κλείσιμο του Κογκρέσου και την παρέμβαση των φορέων της δικαιοσύνης, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, καλώντας την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις να το πράξουν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο πρόεδρος ήταν ο ανώτατος ηγέτης τους", σύμφωνα με την πλατφόρμα El Comercio.

Ωστόσο, τα κοινωνικά κινήματα απέρριψαν τη θέση που έχει υιοθετηθεί εναντίον του Πέδρο Καστίγιο και κατηγορούν την Ντίνα Μπολουάρτε για τους θανάτους που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2022.



Κατά τον ίδιο τρόπο, η πρώην υποψήφια πρόεδρος του Περού, Βερόνικα Μεντίσα, η οποία κατήγγειλε την καταστολή της Ντίνα Μπολουάρτε στις διαδηλώσεις εναντίον της, επεσήμανε αυτή την Παρασκευή ότι "στην Άντα και στο Κούσκο θυμηθήκαμε τον Ρέμο Καντία , ηγέτη των αγροτών, και τον Ροσαλίνο Φλόρες, φοιτητή της γαστρονομίας, οι οποίοι τραυματίστηκαν θανάσιμα από την αστυνομία μια μέρα σαν τη σημερινή πριν από ένα χρόνο. Ας διαδώσουμε τις ιστορίες τους για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη ώστε να γίνουν σπόροι αξιοπρέπειας".


 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉   https://t.me/prensarebeldegr
 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De