Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Η Βενεζουέλα θα παρουσιάσει στοιχεία για βασανιστήρια κατά του διπλωμάτη Αλεξ Σάαμπ ~ (+videos)

 Πηγή: Cubainformacion

"Ακριβώς όπως ο πρόεδρος Μαδούρο είπε κάποτε ότι, "αργά ή γρήγορα θα δούμε τον διπλωμάτη Άλεξ Σάαμπ πίσω στην πατρίδα του, τη Βενεζουέλα, για να συνεχίσει να βοηθάει όλο το λαό, έτσι και τώρα λέμε ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν τα ανείπωτα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε, οι ξυλοδαρμοί, ο (εικονικός) πνιγμός, η απάνθρωπη μεταχείριση και το σπάσιμο τριών δοντιών του. 

Θα μάθουν και πρέπει να μάθουν ποιος είναι υπεύθυνος για αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον του διπλωμάτη μας", ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βενεζουέλας στο τραπέζι του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, Χόρχε Ροντρίγκεζ.

Υπενθύμισε ότι ο Σάαμπ δεν έπρεπε ποτέ να κρατηθεί όμηρος για ούτε μία ημέρα στο Πράσινο Ακρωτήριο, όπου η κυβέρνηση της χώρας αυτής γονάτισε μπροστά στην αμερικανική αυτοκρατορία και τον παρέδωσε για παράνομη έκδοση στις ΗΠΑ.



"Δεν θα έπρεπε ποτέ να κρατηθεί όμηρος για ούτε μια μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και να υποστεί απάνθρωπη μεταχείριση προκειμένου να πληγεί το πνεύμα του, η ψυχή του, η δύναμή του ως καλός άνθρωπος, ούτε μια μέρα δεν θα έπρεπε να παραμείνει εκεί και, φυσικά, οι ψυχοπαθείς της ακροδεξιάς της Βενεζουέλας και της Αμερικής πανηγύριζαν, λες και η κακομεταχείριση ήταν κάτι αξιέπαινο γι' αυτούς, το απολάμβαναν κάθε φορά που αναφέρονταν στον απαχθέντα διπλωμάτη μας", υποστήριξε ο Ροντρίγκες.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας παρουσίασε το βιβλίο του Αμερικανού αξιωματούχου Μαρκ Σπερ, ο οποίος αναγνώρισε γραπτώς τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, και δήλωσε ότι αργά ή γρήγορα θα παρουσιαστούν οι αποδείξεις και τα στοιχεία για το πώς οι ακροδεξιοί ηγέτες της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και Χούλιο Μπόρχες εμπλέκονται στην απαγωγή του διπλωμάτη, καθώς και στην αναχαίτιση αεροπλάνων και πλοίων από την αμερικανική αυτοκρατορία για την κλοπή καυσίμων. Ο Σάαμπ κατάφερε να κανονίσει με συμμαχικές χώρες να προμηθεύσει τον λαό της Βενεζουέλας με καύσιμα, μάσκες, φάρμακα και τρόφιμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.




Σχετικά με το περιεχόμενο των εκδοθέντων στις ΗΠΑ βιβλίων , οι εγκληματίες της κυβέρνησης Τραμπ ομολόγησαν τα εγκλήματά τους, διότι " κατά έναν περίεργο λόγο έχουν τη συνήθεια να δημοσιοποιούν τα εγκλήματά τους,έτσι και εκεί και εδώ επιβεβαιώνεται ότι η σύλληψη του Σάαμπ ήταν απαγωγή του Σαάμπ, είπε. Στις σελίδες του βιβλίου, ο Σπερτ ομολογεί ότι η κράτηση του Σάαμπ έγινε μόνο και μόνο για να μην καταφέρει να παρακάμψει τις κυρώσεις και τον οικονομικό αποκλεισμό με τον οποίον είχαν σκοπό να στραγγαλίσουν τους κατοίκους της Βενεζουέλας.

Ο Ροντρίγκεζ ανέφερε μάλιστα ότι σε μία από τις συνατήσεις διαλόγου στο Μεξικό, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τον απείλησαν ευθέως ότι αν η Βενεζουέλα δεν υποχωρούσε στις εντολές της αμερικανικής κυβέρνησης, ο λαός της Βενεζουέλας θα πέθαινε από την πείνα λόγω των κυρώσεων.

Ο Χόρχε Ροντρίγκες επιβεβαίωσε ότι η εθνική κυβέρνηση πραγματοποίησε επί χρόνια σκληρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του  Σάαμπ, ενώ στο παρασκήνιο επιβεβαιώθηκε ότι επιβλήθηκε ο νόμος για να παραμείνει απαχθείς.

Γι' αυτό, είπε, η απελευθέρωσή του επιτεύχθηκε με την ανταλλαγή δύο Αμερικανών τρομοκρατών που συμμετείχαν στην αποτυχημένη επιχείρηση Γεδεών στα ανοικτά των ακτών της Λα Γκουάιρα. Σε αντίθεση με τον Σάαμπ, του οποίου τα εγκλήματα δεν μπορούσαν να αποδειχθούν, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματά του παραβιάστηκαν τόσο στο Πράσινο Ακρωτήριο όσο και στις ΗΠΑ, η Βενεζουέλα απέδειξε ότι οι τρομοκράτες της αυτοκρατορίας ήταν ένοχοι σοβαρών εγκλημάτων, και παρόλα αυτά η νομική διαδικασία και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους έγιναν σεβαστά.

"Στα 3 χρόνια κράτησης , το μόνο έγκλημα που αποδίδεται στον Σάαμπ, είναι στο βιβλίο του Σπέρ, είναι η συμφωνία για να λάβει η Βενεζουέλα περισσότερη βενζίνη, φάρμακα, τρόφιμα, προμήθειες", ανέφερε.

"Δεν υπήρξε ούτε μια μέρα σε αυτές τις 1.280 ημέρες που ο πρόεδρος Μαδούρο δεν έδωσε οδηγίες σε διάφορους εκπροσώπους της Μπολιβαριανής Επανάστασης για να επιτευχθεί η διάσωση του Άλεξ Σάαμπ, ούτε μια μέρα που δεν καταγγείλαμε τα άγρια βασανιστήρια και την απάνθρωπη μεταχείριση στις ΗΠΑ, την  πρόθεση να βλάψουν την υγεία του  κάποιων που αυτοαποκαλούνται Βενεζουελάνοι και είναι ύαινες, όρνεα και πτωματοφάγοι, που καμάρωναν για την κακομεταχείριση ενός  ανθρώπου και  πανηγύριζαν για την απαγωγή, χαρούμενοι επειδή είχαν τον Σάαμπ στο Μαϊάμι", υποστήριξε.

Τέλος, ο Χόρχε Ροντρίγκες συμβούλευσε τόσο την απάτριδα δεξιά και τη βίαιη ακροδεξιά: "Βρείτε ώρα μια άλλη αιτία να εκφράσετε το μίσος και την αθλιότητά σας, γιατί σήμερα ο Άλεξ Σάαμπ βρίσκεται στο σπίτι του, στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας".


 


 

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉  https://t.me/prensarebeldegr

 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Des