Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο διατάσσει αμυντική δράση σε απάντηση στο Ηνωμένο Βασίλειο


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διέταξε την ενεργοποίηση της στρατιωτικής άσκησης "General Domingo Antonio Sifontes", στην οποία συμμετέχουν οι Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB), πάνω από την ανατολική Καραϊβική και τις ακτές του Ατλαντικού, ως απάντηση στις προκλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Σε αυτά τα πλαίσια, η ενέργεια του αρχηγού του κράτους οφείλεται στην παρουσία του πλοίου HMS Trent του βρετανικού πολεμικού ναυτικού στα ανοικτά των ακτών της Γουιάνας. Ο Μαδούρο διαβεβαίωσε ότι "η Βενεζουέλα έχει σεβαστεί τις συμφωνίες του Άργκαϊλ, αλλά δεν μπορεί να παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά σε μια απειλή από όπου κι αν προέρχεται".

Ομοίως, κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης των FANB, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απαντά "ανάλογα με την απειλή που εκφράζεται".

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την ενεργοποίηση της άσκησης "General Domingo Antonio Sifontes", στην οποία συμμετέχουν οι FANB, πάνω από την ανατολική Καραϊβική και τις ακτές του Ατλαντικού, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε, αναφερόμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι "δεν δεχόμαστε προκλήσεις, απειλές για τίποτα και από κανέναν. Η Βενεζουέλα, με μεγάλη αποφασιστικότητα και πατριωτισμό, απαντά στις απειλές και τις προκλήσεις".

Επανέλαβε επίσης ότι πιστεύουν στη διπλωματία, το διάλογο και την ειρήνη. Ωστόσο, διευκρίνισε: "Κανείς δεν πρέπει να απειλεί τη Βενεζουέλα... Είναι απαράδεκτη απειλή για οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα και δεν την αποδεχόμαστε".


🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉  https://t.me/prensarebeldegr

 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram