Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

O Άλεξ Σάαμπ εντάχθηκε στην αντιπροσωπεία της Βενεζουελάνικης κυβέρνησης που διεξάγει το διάλογο με την αντιπολίτευση

 Πηγή:  venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας,  Χόρχε Ροντρίγκες, ανακοίνωσε την απόφαση για την επανένταξη του διπλωμάτη  Άλεξ Σάμμπ  στο  "τραπέζι του διαλόγου"  με την αντιπολίτευση. Επιπλέον, η υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγος του Σάαμπ, Καμίλα Φαμπρί, παραμένει στο εν λόγω τραπέζι του διαλόγου.

Ο Ροντρίγκες υπογράμμισε τον θρίαμβο της διπλωματίας της Βενεζουέλας, η οποία πέτυχε τον επαναπατρισμό του διπλωμάτη μετά από χρόνια απαγωγής. Σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου υπογράμμισε τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε ο διπλωμάτης Άλεξ Σάαμπ. Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το Πράσινο Ακρωτήριο αποτέλεσε το μακρύ χέρι των Ηνωμένων Πολιτειών για τη δίωξη πολιτών εν μέσω παρανομιών και παραβιάσεων.

Σε ένα αφιέρωμα στην αντίσταση του Άλεξ Σάαμπ ο Ροντρίγκες επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ομολόγησαν, μέσω των βιβλίων που δημοσιεύτηκαν, τις δικαιολογίες που επινόησαν για την απαγωγή του διπλωμάτη. Καταδίκασε απερίφραστα τον ρόλο που διαδραμάτισαν ο Χουάν Γκουαιδό και ο Χούλιο Μπόρχες και την εμπλοκή τους στην απαγωγή του Σάαμπ.

"Θα πρέπει να είναι αρκετά απάνθρωπο να εμποδίζεται η άφιξη φαρμάκων και τροφίμων στη Βενεζουέλα. Αλλά ένας από τους υπεύθυνους για την άφιξη των τροφίμων ήταν ο Άλεξ Σάαμπ", τόνισε ο επικεφαλής του κοινοβουλίου.


Κάλεσε τον Τύπο να αναλογιστεί το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν ποτέ να παρουσιάσουν ούτε ένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Άλεξ Σάαμπ στις κατηγορίες για τις οποίες απήχθη.

 Τα λόγια του Aλεξ Σάαμπ

Από την πλευρά του, ο διπλωμάτης της Βενεζουέλας ευχαρίστησε τη Μπολιβαριανή κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές της να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του. Τόνισε επίσης ότι  υπέστη βασανιστήρια, δυσφήμιση και συκοφαντίες ενώ ήταν θύμα απαγωγής. Επανέλαβε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο ότι κατάφερε να παρακάμψει τα καταναγκαστικά και μονομερή μέτρα που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Βενεζουέλας.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή

Ο διπλωμάτης της Βενεζουέλας, Άλεξ Σάαμπ, επέστρεψε στη Βενεζουέλα την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, μετά από τριάμισι χρόνια απαγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή συμμετείχε στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού που επιβάλει  η Ουάσιγκτον εναντίον της χώρας.

 

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉   https://t.me/prensarebeldegr

 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Des