Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Συνεχίζονται οι "made in USA" βίαιες ενέργειες κατά της Κούβας

Αβάνα, 10 Δεκεμβρίου (Prensa Latina) Βίαιες οργανώσεις και άτομα που εδρεύουν στη Νότια Φλόριντα εξακολουθούν σήμερα να οργανώνουν και να χρηματοδοτούν ανοιχτά τρομοκρατικές ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στην κουβανική επικράτεια για αποσταθεροποιητικούς σκοπούς.

Μέσα από διάφορες πλατφόρμες στο διαδίκτυο και υπό την προστασία της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του νησιού, πολλαπλασιάζεται το σμήνος των αυτοαποκαλούμενων "αντικομμουνιστών ακτιβιστών"  στην περιοχή, αποφασισμένο να "ψαρέψει" ανυποψίαστους ανθρώπους που αποδέχονται εντολές με οικονομικά ανταλάγματα και άλλες υποσχέσεις.

Μόλις χθες, Σάββατο, η κουβανική τηλεόραση αποκάλυψε μια νέα απόπειρα πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο κουβανικό έδαφος, μέσω της διείσδυσης ενός ατόμου με ένα  "πειραγμένο" ώστε να αυξήσει την αξιοπλοΐα του, τζετ σκί. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας, οι κουβανικές αρχές κατέσχεσαν πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων, γεμιστήρες και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με την σε εξέλιξη έρευνα, το εν λόγω πρόσωπο, ένας Κουβανός που ζει στο Μαϊάμι, εισήλθε μέσω της βόρειας ακτής της επαρχίας Ματάνζας (δυτικά), από όπου κινήθηκε προς την επαρχία Σιενφουέγκος (κεντρικά-νότια), όπου είναι και η περιοχή καραγωγής καταγωγής του.


Εκεί ήρθε σε επαφή με διάφορα άτομα με σκοπό τη στρατολόγησή τους με την καταβολή αμοιβών για συγκεκριμένες ενέργειες προπαγάνδας, επίθεσης κατά δημόσιων λειτουργών και πράξεων δολιοφθοράς.

Σχεδόν όλα τα πρόσωπα που αναγνωρίστηκαν ως οργανωτές ενεργειών αυτού του είδους περιλαμβάνονται στον κατάλογο που δημοσίευσε πρόσφατα η Κούβα με τα πρόσωπα που έχουν υποβληθεί σε ποινικές έρευνες και καταζητούνται από τις τοπικές αρχές για συμμετοχή στην προώθηση, το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη χρηματοδότηση ενεργειών αυτού του είδους κατά της χώρας.

Ορισμένοι δικάστηκαν στο νησί για εγκλήματα όπως βίαιες ληστείες, κλοπές και άλλα οικονομικά εγκλήματα, καθώς και για σωματικές επιθέσεις που οδήγησαν ακόμη και στο θάνατο ανθρώπων.

Οι ενέργειες εκφοβισμού και βίας δεν περιορίζονται στην κουβανική επικράτεια- οι αποστολές, το διπλωματικό προσωπικό, οι καλλιτέχνες, καθώς και οι ακτιβιστές αλληλεγγύης στην Κούβα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου αποτελούν στόχο αυτών των ενεργειών μπροστά στην αδράνεια των τοπικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια έξι δεκαετιών, η Κούβα έχει πέσει θύμα εκατοντάδων βομβιστικών επιθέσεων κατά των εγκαταστάσεών της,  εισαγωγής ασθενειών,  παραβίασης των ακτών και του εναέριου χώρου της, καθώς και της πειρατίας  πλοίων και της  ανατίναξης του αεροσκάφους της Cubana de Aviación στον αέρα και τέλος έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 600 απόπειρες δολοφονίας του ηγέτη της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι ενέργειες αυτές έχουν προκαλέσει 3.478 θανάτους και 2.099 τραυματισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι ένας στους 1.972 κατοίκους του νησιού έχει πέσει θύμα της τρομοκρατίας, η οποία διαπράττεται με πλήρη ατιμωρησία από την αμερικανική επικράτεια με έδρα το Μαϊάμι.

 

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉   https://t.me/prensarebeldegr

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop