Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Παγκόσμια Διακήρυξη από το Γιοχάνεσμπουργκ - σταθμός για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Πηγή:  Militaire.gr

Με αφορμή τη 10η επέτειο από την έναρξη της Παγκόσμιας Έκκλησης Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό και την δέκατη επέτειο από τον θάνατο του μαχητή της ελευθερίας, Προέδρου Νέλσον Μαντέλα, οργανώθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής από τις 3 ως τις 5 Δεκεμβρίου 2023 η Παγκόσμια Συνέλευση Αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη.

Την διεθνή σημασία της Συνέλευσης υπογράμμισε η παρουσία εκατοντάδων αντιπροσώπων από δεκάδες χώρες του πλανήτη κι από όλες τις ηπείρους.

Η Συνέλευση συνήλθε στη σκιά του βάρβαρου εξοντωτικού πολέμου που διεξάγει το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ στη Γάζα και σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Αναφέρει η Διακήρυξη: «Εμείς παίρνουμε πολύ ξεκάθαρη θέση καταδικάζοντας τη γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η σιωνιστική οντότητα πριν και από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα ήταν πιστός υποστηρικτής της αντίσταση του παλαιστινιακού λαού όσο ήταν στη φυλακή και μετά την απελευθέρωσή του. Η φωνή του παραμένει η μεγαλύτερη ηθική δύναμη που μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον της Παλαιστίνης-από την κατοχή μέχρι απελευθέρωση».

Στο τέλος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες στην Πέμπτη Παγκόσμια Συνέλευση Αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, αποφάσισαν τα εξής:

1. Την αναγκαιότητα μιας άμεσης και άνευ όρων παύσης του ναζιστιωνιστικού πολέμου εξόντωση κατά του παλαιστινιακού λαού.

2. Κάλεσμα στους ακτιβιστές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να καταγγείλουν αυτόν τον πόλεμο και να επιβάλουν την παύση του, μέσω ενός κοινού σχεδίου.

3. Δίωξη της σιωνιστικής οντότητας και των χωρών που την υποστηρίζουν για τα βάναυσα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του παλαιστινιακού λαού, ειδικά στον πρόσφατο πόλεμο στη Γάζα.

4. Έναρξη πρακτικών δραστηριοτήτων για τη διάρρηξη και την πλήρη άρση της πολιορκίας της Γάζας

5. Ανάπτυξη μηχανισμών συντονισμού μεταξύ οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών διεθνώς και ανάπτυξη προγράμματος εργασίας για δραστηριότητες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

6. Δημιουργία συντονιστικού μηχανισμού μεταξύ ακτιβιστών και επιρροών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ενισχύσει την υποστήριξη για την παλαιστινιακή υπόθεση και να αποκαλύψει τα εγκλήματα της Σιωνιστικής οντότητας.

7. Συνέχιση και ενίσχυση μαζικών κινημάτων στις περισσότερες χώρες του κόσμου για υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό.

8. Χαιρετίζοντας την Παλαιστινιακή Αντίσταση, δηλώνοντας απόλυτη υποστήριξη στον μεγάλο αγώνα της μέχρι την απελευθέρωση όλης της Παλαιστίνης από το Ποτάμι μέχρι τη Θάλασσα.

9. Οι συμμετέχοντες στη Συνέλευση στέκονται με ταπεινότητα ενώπιον δεκάδων χιλιάδων μαρτύρων, παιδιών, γυναικών και ανδρών.

10. Συνδέουν τον αγώνα του ηγέτη Νέλσον Μαντέλα μπροστά στις φυλετικές διακρίσεις και στην αντίσταση του παλαιστινιακού λαού ενάντια στον Σιωνισμό και την αποικιοκρατία.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, ως συνέχεια της Διακήρυξης του Γιοχάνεσμπουργκ.