Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Η Βενεζουέλα απορρίπτει τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε πολιτικούς της Ονδούρας

Πηγές:   teleSUR (telesurtv.net)
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ ανακαλεί τις βίζες αξιωματούχων της Ονδούρας για "φερόμενες πράξεις που απειλούν τη δημοκρατική σταθερότητα" της Ονδούρας.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις κυρώσεις που επέβαλε την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ σε αξιωματούχους και πολιτικούς της Ονδούρας. 

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά τις κυρώσεις που επέβαλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ εναντίον αξιωματούχων και πολιτικών της αδελφής Δημοκρατίας της Ονδούρας", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι κυρώσεις συνίστανται στην ανάκληση των θεωρήσεων εισόδου των εν λόγω αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση των οποίων ισχυρίζεται ότι οι λόγοι είναι "υποτιθέμενες πράξεις που απειλούν τη δημοκρατική σταθερότητα" της Ονδούρας.



"Η επιβολή αυτών των καταναγκαστικών μέτρων συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών", συνεχίζει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Τα μέτρα αυτά συνιστούν "μια μορφή επιθετικότητας και πολιτικής πίεσης" με στόχο την "υπονόμευση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της Ονδούρας". "Η Βενεζουέλα καλεί την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να σταματήσει την παρέμβαση και την παρεμβατική πολιτική της που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής", προστίθεται στο έγγραφο.

 

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉   https://t.me/prensarebeldegr

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop