Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν δολοφονήσει περισσότερους από 3.200 ανθρώπους

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο κατοχικός στρατός επανέλαβε την έκκλησή του προς τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν νότια.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας επιβεβαίωσε την Τετάρτη (18/10) ότι περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11.000 τραυματίστηκαν εξαιτίας της συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης στον παράκτιο θύλακα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά και γυναίκες.

Σύμφωνα με το κανάλι Al Mayadeen, η κηδεία των μαρτύρων του μακελειού στο νοσοκομείο Baptist ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, εν μέσω εκκλήσεων για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή σε αυτήν.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός κατοχής επανέλαβε την έκκλησή του προς τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν νότια, δήθεν για να τους προστατεύσει


Μετά από παρόμοιες εκκλήσεις νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στο νότο με βίαιους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με την Al Mayadeen, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας εξακολουθούν να διαμένουν σε σπίτια κοντά στις περιοχές που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς και αρνούνται να φύγουν, παρά τις σφαγές που διαπράττει η κατοχή.

Ένας άλλος σημαντικός αριθμός τραυματιών έφτασε στο Νοσοκομείο των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, θύματα των επιδρομών που εξαπέλυσε οι δυνάμεεις κατοχής σε κατοικίες.

Την Τρίτη, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο σπίτι στο κέντρο της πόλης της Γάζας, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν.

 Την Τρίτη,  οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις  διέπραξαν μια από τις χειρότερες σφαγές της στο νοσοκομείο Al-Ahly, σκοτώνοντας τουλάχιστον 500 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση στον λογαριασμό του Χ για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

"Ζητώ άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή για να ανακουφιστεί ο επικός ανθρώπινος πόνος. Κινδυνεύουν πάρα πολλές ζωές και η μοίρα ολόκληρης της περιοχής", ανέφερε στην ανάρτησή του.