Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» καταγγέλλουν ότι δεν τους αφήνουν να επισκεφτούν τον Ασάνζ στη φυλακή

«Είχαμε λάβει επίσημη άδεια για να επισκεφθούμε τον Τζούλιαν, είχε επιβεβαιωθεί (...) αλλά όταν φθάσαμε νωρίς το πρωί στη φυλακή Μπέλμαρς στο Λονδίνο, ο κύριος στην είσοδο μας είπε ότι τα ονόματά μας είχαν αφαιρεθεί από τον κατάλογο των επισκεπτών», κατήγγειλε ο Κριστόφ Ντελουάρ, ο γενικός γραμματέας της Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF).

«Μας είπε πως ο διευθυντής της φυλακής πήρε την απόφαση αυτή επειδή είμαστε δημοσιογράφοι», συνέχισε ο κ. Ντελουάρ, συμπληρώνοντας πως «η εξήγηση αυτή είναι παράλογη (…) Βρισκόμαστε εδώ ως αντιπρόσωποι μη κυβερνητικής οργάνωσης προκειμένου να επισκεφθούμε τον Τζούλιαν, όχι με τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα».

«Ο Τζούλιαν θορυβήθηκε που δεν επιτράπηκε να συναντηθεί» με τους αντιπροσώπους των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, είπε η σύζυγός του Στέλλα Ασάνζ, εξηγώντας πως «η απόφαση των βρετανικών αρχών να εμποδίσουν αυτή τη συνάντηση είναι γελοία» και τονίζοντας ότι ο εγκλεισμός του στη φυλακή υψίστης ασφαλείας «είναι σκάνδαλο σε όλα τα επίπεδα».

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» καταγγέλλουν ότι δεν τους αφήνουν να επισκεφτούν τον Ασάνζ στη φυλακή - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση