Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Η Κούβα και το Λάος ενισχύουν τους δεσμούς για την κατάρτιση επαγγελματιών

Πηγή: Cubainformacion


H πρέσβειρα της Κούβας στο Λάος Έννα Βιάντ, αναφερόμενη στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ του κουβανικού Ανώτατου Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ISRI) "Raúl Roa García" και του Ινστιτούτου Εξωτερικών Σχέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος, δήλωσε ότι η διεύρυνση της συνεργασίας για την κατάρτιση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί σημαντικό ορόσημο στις στενές διμερείς σχέσεις.

Το έγγραφο υπογράφηκε την προηγούμενη ημέρα από την ίδια τη διπλωμάτη εκ μέρους του πρύτανη του ISRI και από τον γενικό διευθυντή του ιδρύματος του Λάος, Μάι Σαγιαβόνγκ , παρουσία του αντιπρύτανη Θονγκφανγκ Σαβανθπετ.

Βάσει της συμφωνίας, τα δύο ιδρύματα θα ανταλλάσσουν πληροφορίες και εμπειρία σχετικά με το περιεχόμενο των ακαδημαϊκών μαθημάτων, την  κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού ανά κλάδο , την έρευνα σε ζητήματα  που προκύπτουν και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η υπογραφή του μνημονίου, δήλωσε η πρέσβης της Κούβας, έλαβε εκτενή δημοσιότητα στα κουβανικά ΜΜΕ  , τα οποία επεσήμαναν  τη συνεχή ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κούβας και Λάος, που ξεκίνησαν  πριν από 49 χρόνια.

Υπογράμμισαν επίσης τις τακτικές ανταλλαγές επισκέψεων σε όλα τα επίπεδα και την ύπαρξη δεσμών συνεργασίας που καλύπτουν τους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης, της πληροφόρησης και του αθλητισμού.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η  Ινλαβανχ Κεομπονπχαν , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Επαναστατικού Κόμματος   και πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών του Λάος, ταξίδεψε στην Αβάνα, όπου επιβεβαίωσε την  καταδίκη από τη χώρα της του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που  έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας.