Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Συμφωνία Κίνας και Κούβας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Πηγή:   teleSUR (telesurtv.net)

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η συμφωνία εκφράζει τη βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών να εργαστούν για ένα Διαδίκτυο που θα εξυπηρετεί την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών.
Η Κουβανή υπουργός Επικοινωνιών Μάιρα Αρέβιτς και ο Κινέζος υφυπουργός Διοίκησης Κυβερνοχώρου Κάο Σουμίν υπέγραψαν τη Δευτέρα συμφωνία για συνεργασία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, όπως ανέφεραν επίσημες πηγές.

Η συμφωνία μονογραφήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης κουβανικής αντιπροσωπείας στο Πεκίνο, με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Χόρχε Λουίς Περδόμο.


Ο Περδόμο είχε συναντήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του Ζανγκ Γκουοκίνγκ , τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας , Γουόνγκ Γουειντόνγκ , τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών,Χιμ Ζχουαγκλόνκ και διάφορους Κινέζους αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περδόμο συζήτησε διάφορα θέματα της διμερούς οικονομικής ατζέντας με τον Γουόνγκ Γουειντόνγκ , εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας , και τον Σενκ Χετάι , πρόεδρο της Εταιρείας Ασφάλειας και Πιστώσεων.

Ο Πέρδομο περιέγραψε τη διμερή συνεργασία στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών "ως μια μακροπρόθεσμη στρατηγική σχέση με στόχο την εδραίωσή τους".

"Λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία, αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στην εθνική ασφάλεια των χωρών μας, καθώς οι πλατφόρμες TIC είναι επίσης πλατφόρμες πολιτικής αποσταθεροποίησης", είπε.

Εκτός από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αξιωματούχοι των δύο χωρών συζήτησαν τις οικονομικές-εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, τη βιοτεχνολογία και την υγεία.