Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Η Κούβα εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον ισχυρό σεισμό

Πηγή:  Granma - Órgano oficial del PCC

Ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας Mιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες, μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter, έστειλε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της Κούβας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά από σεισμό που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 2.000 άνθρωπων και υλικές ζημιές και στα δύο έθνη.

Ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας Mιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες,, μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter, έστειλε τα συλλυπητήρια του νησιού και την αλληλεγγύη του με τους λαούς και τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον ισχυρό σεισμό που αυτή τη Δευτέρα προκάλεσε χιλιάδες θύματα και την καταστροφή υποδομών.

«Την αλληλεγγύη της Κούβας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση για τις ανθρώπινες απώλειες, τους τραυματισμούς και τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, καθώς και την διαθεσιμότητά μας να συνεργαστούμε για τη φροντίδα των θυμάτων». έγραψε ο αρχηγός του κράτους.

Σε άλλο tweet, ανέφερε: «Ομοίως, δεδομένων των λυπηρών θανάτων και των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στη Γκαζιαντέπ, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον λαό και την κυβέρνηση της Συρίας, καθώς και την αλληλεγγύη και την διαθεσιμόητά μας μας να συνεργαστούμε για τη φροντίδα των πληγέντων».

Τη θλίψη του εξέφρασε επίσης και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος και πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας,  Εστέμπαν Λάσο Ερνάντες.  «Από την Κούβα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα κοινοβούλια και τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μπροστά στον καταστροφικό σεισμό. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων», δήλωσε.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8  βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, εκδηλώθηκε   στο τουρκικό έδαφος και ακολούθησαν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, με καταστροφικές επιπτώσεις στη Συρία και σε άλλες γειτονικές χώρες, ανέφερε το Russia Today.

Συγκεκριμένα στη Συρία, το πρακτορείο ειδήσεων SANA ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι μεγάλος, καθώς και οι  υλικές καταστροφές στις επαρχίες Χαλεπίου, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς.