Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

#CubaPorLaVida - Η Κούβα μας χρειάζεται, επειγόντως και τώρα!

Δρ Φράνκο Καβάλι
Πρόεδρος της mediCuba-Europe

Στις 26 Ιουλίου, μαζί με το Υπουργείο Υγείας της Κούβας (MINSAP) και το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ΙCAP), ξεκινήσαμε ένα επείγον κάλεσμα για να ζητήσουμε υποστήριξη, στο μέτρο του δυνατού, για την εκστρατεία #CubaPorLaVida, η οποία επιδιώκει να εφοδιάσει το κουβανικό σύστημα υγείας με φάρμακα και ιατρικό υλικό που αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειψη.

Μετά από δύο χρόνια της πανδημίας, η σημαντική επένδυση για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, η δραστική πτώση του εισοδήματος που προέρχεται από τον τουρισμό και τα προβλήματα εφοδιασμού που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, έχουν βαθύνει μια αρκετά σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στο νησί. Κατάσταση που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν σταμάτησε να χρησιμοποιεί για να υπονομεύει το ηθικό της χώρας: εντατικοποίηση του αποκλεισμού, όπου από μόνος του είναι ήδη αρκετά σκληρός, εμποδίζοντας τους Κουβανούς που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να στέλνουν εμβάσματα στους συγγενείς τους στο νησί, τροφοδοτώντας διαμαρτυρίες και δυσφημίζοντας τα επιτεύγματα της Κούβας στα μέσα ενημέρωσης.

Πέρα από τις συνέπειες της πανδημίας, τίποτα από όσα βιώνουν στην Κούβα δεν είναι καινούργιο. Ο κουβανικός λαός έχει επιβιώσει 60 χρόνια τώρα ενός εγκληματικού και παράνομου αποκλεισμού! Και, ακόμη κι έτσι, συνεχίζει να αποδεικνύει ότι μια πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τους διαθέσιμους πόρους, ότι μπορούν να αναπτυχθούν 5 υποψήφια εμβόλια κατά του COVID-19, εκ των οποίων τα τρία είναι ήδη εμβόλια και βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης σε διεθνές επίπεδο, ότι μπορεί να βοηθήσει τις χώρες που το χρειάζονται, και όχι με ό,τι τους περισσεύει, αλλά με ό,τι καλύτερο έχουν: τους διεθνιστές γιατρούς τους.

Η Κούβα γνωρίζει από αγώνες, αλλά στη μάχη ενάντια στον Γολιάθ χρειάζεται όλη την αλληλεγγύη που μπορεί να της προσφερθεί. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η mediCuba-Europe μπόρεσε να παράσχει ουσιαστική υποστήριξη για την ανάπτυξη κουβανικών εμβολίων Covid και τη διεξαγωγή μιας πολύ επιτυχημένης εκστρατείας εμβολιασμού. Σήμερα θα κάνουμε επίσης ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε το κουβανικό σύστημα υγείας να ξεπεράσει αυτήν την κρίση, καθώς γνωρίζουμε την τεράστια σημασία του για τον πληθυσμό της Κούβας και πολλών άλλων αναπτυσσόμενων χωρών.

Με τη βοήθειά σας είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε με επιτυχία τους στόχους που έχουμε θέσει για αυτήν την πολύ σημαντική καμπάνια.
 
Στις 26 Ιουλίου, το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) και το δίκτυο mediCuba-Europe ξεκίνησαν μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων για την αγορά βασικών ιατρικών υλικών και προμηθειών για βασική κάλυψη υγείας στο νησί, τα οποία είναι επί του παρόντος σε έλλειψη λόγω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία και η αυστηροποίηση του αποκλεισμού.

Όλες οι συνεισφορές, όσο μικρές κι αν φαίνονται, αθροίζονται! Κάντε λοιπόν τις δωρεές σας με την αναφορά "η συνεισφορά μου στην καμπάνια" στον λογαριασμό mediCuba-Europa:

Σε ευρώ:
IBAN : CH92 0076 4301 3245 Y000 1
SWIFT : BSCTCH22

Επίσης, μπορείτε να κάνετε δωρεές σε ελβετικά φράγκα, στον λογαριασμό του
mediCuba-Europa
IBAN : CH82 0900 0000 6513 1535 5
SWIFT: POFICHBEXXX

Η επίσης, μπορείτε να μοιραστείτε την πληροφορία στα κοινωνικά δίκτυα. Η ιδέα είναι να φτάσει η καμπάνια σε πολύ κόσμο και να συνεχίσει να μεγαλώνει η αλληλεγγύη με την Κούβα!