Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό και καταδίκης του αποκλεισμού στην Αθήνα

Πηγή:  Embajadas y Consulados de Cuba (cubaminrex.cu)

Δράση αλληλεγγύης με τον Κουβανικό λαό με αιχμή την εκ νέου καταδίκη του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας και την απαίτηση της άμεσης άρσης του, διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα στην Ελλάδα στους κήπους του Μουσείου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών περιόδου   1967 - 1974.

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πολυπληθές κοινό, παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Aramís Fuente Hernández, ο οποίος κατέθεσε εκτενείς πληροφορίες για τον αποκλεισμό, την προέλευση και την εξωεδαφική φύση του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε για περισσότερα από 60 χρόνια, όλους τους τομείς της κουβανικής κοινωνίας καθώς και την οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει στη χώρα.

Ο πρέσβης απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις και επεσήμανε τη στήριξη του ελληνικού λαού προς τους Κουβανούς αδερφούς του, η οποία αντικατοπτρίζει επίσης το ευρύ και αυξανόμενο κίνημα αλληλεγγύης με τον λαό του νησιού, στις πιο διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

Η Τιμητική Διάκριση "60η επέτειος του  ICAP"  απονεμήθηκε στην ελληνική οργάνωση αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης αλληλεγγύης απονεμήθηκε η Τιμητική Διάκριση «60η επέτειος του ICAP» στον ελληνικό «Πολιτιστικό Σύλλογο José Martí, Αλληλεγγύη με την Κούβα.

Ο Πρέσβης Aramís Fuente Hernández, απένειμε τη διάκριση εκ μέρους του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας με τους Λαούς, στη συντονιστική επιτροπή του Συλλόγου, αναφέροντας ότι αποτελεί μια δίκαιη αναγνώριση για το ενεργό έργο που τα μέλη του έχουν πραγματοποιήσει για την υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης καθώς και τη συμβολή τους στην αποκάλυψη της αλήθειας για τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς της μετασχηματισμούς.

Ο Αλέκος Χαλβατζής , εκπροσωπώντας τη Συντονιστική Επιτροπή του προαναφερθέντος Συλλόγου, παρέλαβε τη διάκριση και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξη του ελληνικού στον κουβανικό λαό.