Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Βοήθεια από την ΕΕ ζητεί ο Λούλα για τη διάσωση της βιοποικιλότητας του Αμαζονίου

Πηγή: Κοσμοδρόμιο (kosmodromio.gr)

Ο Λούλα υποστήριξε ότι η Βραζιλία χρειάζεται συνεργασίες για να αναπτύξει οικονομικά την περιοχή του Αμαζονίου χωρίς να καταστρέψει το τροπικό δάσος.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας και νυν υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Οκτωβρίου, απευθύνθηκε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικονομικού δυναμικού της βιοποικιλότητας του Αμαζονίου.


Ο Λούλα ντα Σίλβα υποστήριξε ότι η Βραζιλία χρειάζεται συνεργασίες για να αναπτύξει οικονομικά την περιοχή του Αμαζονίου χωρίς να καταστρέψει το τροπικό δάσος.

«Η Βραζιλία πρέπει να μοιραστεί την έρευνα, ώστε να ανακαλυφθεί οτιδήποτε είναι πλούσιο σε αυτήν την περιοχή. Η Βραζιλία δεν θα κλειστεί στον εαυτό της. Η Βραζιλία σκοπεύει να δημιουργήσει συνεργασίες με πολλές χώρες», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος.

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει βασικό ζήτημα στις εκλογές της Βραζιλίας που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Ο Λούλα ντα Σίλβα παραμένει ο αγαπημένος υποψήφιος έναντι του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος είχε επικριθεί στο εξωτερικό για την αύξηση της αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο.

Η αποστολή στη Βραζιλία, τη Χιλή και την Αργεντινή από μέλη της Σοσιαλδημοκρατικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε επικεφαλής τον Ιράτξε Γκαρσία, του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE).

Ο Λούλα είπε ότι, εάν εκλεγεί, θα προωθήσει την ανάπτυξη της έρευνας στους τομείς των φαρμακευτικών και καλλυντικών που χρησιμοποιούν προϊόντα της Αμαζονίας.

«Θα καταστεί σαφές, εάν κερδίσω τις εκλογές, ότι η Βραζιλία χρειάζεται βοήθεια από την ΕΕ. Χρειαζόμαστε εταιρική σχέση, είτε πρόκειται για επενδύσεις, επιστημονικές και τεχνολογικές ανταλλαγές ή συμμετοχή στην οικοδόμηση ενός αποτελεσματικά καθαρού κόσμου», πρόσθεσε.