Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ

ΕΤΣΙ  ΕΝΕΡΓΟΥΝ  ΟΙ  ΛΑΚΕΔΕΣ  ΤΗΣ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!


Ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ θα εκδοθεί στις ΗΠΑ αφού η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοσή του  στη «δικαιοσύνη» των γκρίνγκος.

"Βάσει του νόμου περί έκδοσης του 2003, η υπουργός θα υπογράψει ένταλμα έκδοσης εάν δεν υπάρχει λόγος να το απαγορεύσει", δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβεβαιώνοντας ότι η Πρίτι Πατέλ το  υπέγραψε.


Σε αυτά τα πλαίσια, το Wikileaks διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός των 15 ημερών που ορίζει ο νόμος. 

Ο Ασάνζ κατηγορείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για δημοσίευση στρατιωτικών εγγράφων και διπλωματικών τηλεγραφημάτων που θεωρούνται εμπιστευτικά.

Σε αυτά τα έγγραφα περιγράφεται η φρίκη και τα εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιήθηκαν από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή. 

Έγγραφα ταξινομημένα εδώ και πάνω  από μια δεκαετία που αταγράφουν μια σειρά βασανιστηρίων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.