Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

ΗΠΑ: Επιστρέφει το Καραβάνι ενάντι στον αποκλεισμό της Κούβας

Πηγή: prensa-latina.cu

Ουάσιγκτον, 27 Μαρτίου (Prensa Latina) Πολλές πόλεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σήμερα σε μια ακόμη ημέρα παγκόσμιας δράσης ενάντια στον αποκλεισμό που εχουν επιβάλει εδώ και πάνω από 60 χρόνια οι κυβερνήσεις του Λευκού Οίκου στη χώρα της Καραϊβικής.

Την προηγούμενη μέρα, στο Μεξικό, ο Κάρλος Λάσο, ακτιβιστής και συντονιστής του έργου Puentes de Amor (Γέφυρες Αγάπης) , επανέλαβε τη σημασία της ενότητας όλων εκείνων που αγαπούν και χτίζουν για να μπει τέλος σε αυτή τη μονομερή πολιορκία της Ουάσιγκτον που προκαλεί τόση ζημιά στον Κουβανικό λαό.

Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας αλληλεγγύης κατά του αποκλεισμού στην πρωτεύουσα του Μεξικού, ο Λάσο επαναβεβαίωσε τη δέσμευση να συνεχίσει να συμμετέχει, όπως μέχρι τώρα, στα καραβάνια που πραγματοποιούνται κάθε μήνα σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι προγραμματισμένες δράσεις με αυτή την ευκαιρία αυτή θα χρησιμεύσουν επίσης για τη στήριξη της εκστρατίας συγκέντρωσης των απαραίτητων πόρων για την αποστολή γάλακτος σε σκόνη στα παιδιατρικά νοσοκομεία του νησιού.

«Κάνουμε έκληση σε όλους στο Μαϊάμι να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια που αποκαλύπτει και αντιτίθεται στα απάνθρωπα αποτελέσματα του αποκλεισμού της Ουάσιγκτον», ανέφερε μια δήλωση της ομάδας που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το καραβάνι του Μαϊάμι πραγματοποιείται στις στις 27 Μαρτίου στις 10:00 τοπική ώρα και περνώντας από μια σειρά κεντρικές λεωφόρους μεταφέρει το μήνυμα καταδίκης των μονομερών εξαναγκαστικών μέτρων που εφαρμόζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα, την απαγόρευση των εμβασμάτων και τα εμπόδια στην οικογενειακή επανένωση, καθώς και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη μεγαλύτερη από τις Αντίλλες.

Η διεθνής ημέρα διαμαρτυρίας θα διαρκέσει όλη την ημέρα και υποστηρίζει επίσης την επανέναρξη των πτήσεων από το έδαφος των ΗΠΑ προς τις διάφορες επαρχίες του νησιού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να αποστρέψει το κίνημα αλληλεγγύης με την Κούβα, μέσω « του συνεχιζόμενου οικονομικού πολέμου ενάντια στην κουβανική οικογένεια».

«Καταγγέλλουμε την υποκρισία και την ασυνέπεια λόγων και έργων όταν πρόκειται για την Κούβα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο προηγούμενος Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του (2017-2021) υιοθέτησε 243 περιοριστικά μέτρα κατά της Κούβας τα οποία ο Δημοκρατικός διάδοχός του Τζο Μπάιντεν σιατηρεί σε ισχύ.