Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Το PSUV διεξάγει προκριματικές εκλογές στη Βενεζουέλα

 Πηγή: telesurtv.net

Το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) θα πραγματοποιήσει αυτήν την Κυριακή προκριματικές εκλογές  για να επιλέξει τους υποψηφίους του για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ότι η διαδικασία των προκριματικών θα θέσει τις βάσεις για την εμφάνιση νέων πολιτικών ηγεσιών στη χώρα της Νότιας Αμερικής.


Ο Μαδούρο κάλεσε τα μέλη του PSUV και τους Βενεζουελάνους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ψηφοφόρων, ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση, να πάνε στις κάλπες για να εκλέξουν τους υποψηφίους του PSUV.

«Θα ψηφίσουμε, το κόμμα του κομαντάντε μας (Ούγκο) Τσάβες ανοίγει τις πόρτες της συμμετοχής για όλους. Ανοιχτές Προκριματικές Εκλογές, τώρα εξαρτάται από σένα, να ψηφίσεις για το μέλλον, στο δρόμο για τη νίκη στις 21 Νοέμβρη», δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος του PSUV, Ντιοσντάνο Καμπέγιο.

Για την ημέρα αυτή, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) δημιούργησε 5.108 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές να το κάνουν με τη μεγαλύτερη κανονικότητα.

Περισσότεροι από 100.000 προ-υποψήφιοι (57.003 γυναίκες / 43.972 άνδρες), παρουσιάστηκαν για την διαδικασία των προκριματικών από την οποία θα προκύψουν οι υποψήφιοι εν όψει των περιφερειακών και τοπικών εκλογών τον προσεχή Νοέμβριο.