Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Χρυσό μετάλλιο στα 91 κιλά για τον κουβανό πυγμάχο Λα Κρους

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Ο πυγμάχος Χούλιο Σέσαρ λα Κρους κέρδισε σήμερα 5-0 στον τελικό τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μουσλίμ Γκατζιμαγκομέντοφ και κατέκτησε για την Κούβα το έκτο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Στην αρένα Κοκουγκικάν στο Τόκιο, η «σκιά» ήταν ασυναγώνιστος για τον σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή στη κατηγορία των 91 κιλών, ο οποίος αυτή τη φορά έπρεπε να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο.

Για να φτάσει στον τελικό, ο Ολυμπιονίκης των 81 κιλών στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 νίκησε 5-0 τον Κενυάτη Έλι Οτσολέα, στη συνέχεια επικράτησε 4-1 επί του Αζέρου κουβανικής καταγωγής Εμανουέλ Ρέγιες και στα ημιτελικά νίκησε με την ίδιο τρόπο τον Βραζιλιάνο Άμπνερ Τεϊσέιρα.

Με τη νίκη του, ο Λα Κρους γίνεται ο τρίτος πυγμάχος από την Κούβα που κερδίζει στην κατηγορία, μετά τον Φέλιξ Σαβόν το έκανε στις διοργανώσεις της Βαρκελώνης το 1992, της Ατλάντας το 1996 και του Σίδνεϊ το 2000, καθώς και τον Οδλανιέρ Σολίς στην Αθήνα το 2004.

Επιπλέον, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έγινε ο 11ος μποξέρ από την Κούβα που κέρδισε δύο φορές σε ολυμπιακούς αγώνες, για να προστεθεί στους συναθλητές του Ρονιέλ Ιγλέσιας και Αρλέν Λόπες, οι οποίοι το πέτυχαν επίσης στο Τόκιο.

Με τρία χρυσά μετάλλια κατατάσσονται οι Τεόφιλο Στίβενσον και Φέλιξ Σαβόν, μπροστά από τους Άνχελ Ερέρα, Άριελ Ερνάντες, Έκτορ Βίνεντ, Μάριο Κιντελάν,  Γκιγιέρμο Ριγκονό και τον Ρομπέισι Ραμίρες.