Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Φορείς από τη Λομβαρδία στέλνουν ιατρικό υλικό στην Κούβα

 Πηγή: telesurtv.net

Ο τομέας νεολαίας της Ιταλικής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων (AIOP) της περιοχής της Λομβαρδίας έστειλε αυτή τη Δευτέρα δωρεά υγειονομικού υλικού στην Κούβα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Covid-19 στο νησί, ως χειρονομία ευγνωμοσύνης για τη συνεργασία της στην αρχή της πανδημίας.

Ο περιφερειακός αντιπρόεδρος της AIOP και πρόεδρος της οργάνωσης νεολαίας, Μικέλε Νίκιο, δήλωσε ότι η βοήθεια «είναι μια προσπάθεια να ανταποδοθεί η γενναιοδωρία που έδειξε ο κουβανικός λαός, που εκφράστηκε μέσω της αποστολής γιατρών και νοσηλευτών για να μας βοηθήσουν στον αγώνα κατά κορονοϊού όταν τον είχαμε περισσότερο ανάγκη».

Θα πραγματοποιηθούν δύο αποστολές στην Κούβα, η δεύτερη προγραμματισμένη για τις 23 Αυγούστου, με την υλικοτεχνική συνεργασία της διεθνούς εταιρείας μεταφοράς εμπορευμάτων Vector και της αεροπορικής εταιρείας Neos, η οποία προστίθεται στη συνεισφορά επιχειρηματικών ομίλων όπως οι San Donato, Gheron και Mantova Salus.

Ο Νίκιο υπενθύμισε την παρουσία κουβανικού ιατρικού προσωπικού στη Λομβαρδία το 2020, όταν αυτή η ιταλική επαρχία ήταν μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον Covid-19.

«Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ τους τρεις μήνες κατά τους οποίους ήταν δίπλα μας για να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη φάση της πανδημίας». Η δωρεά περιλαμβάνει μάσκες, ποδιές, φόρμες και γάντια, καθώς και καθετήρες και χειρουργικά εργαλεία, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε άλλη χειρονομία αλληλεγγύης, στις 6 Αυγούστου, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (PMA) στην Κούβα έλαβε δωρεά 120.000 ευρώ από τις ιταλικές αρχές για την υποστήριξη δράσεων επισιτιστικής βοήθειας σε νοσοκομειακά κέντρα για ασθενείς με Covid-19, μέσω αγοράς περίπου 50 μετρικών τόνων φασολιών και λαδιού.

Η Κούβα έχει λάβει πολλές εκφράσεις αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού και την εντατικοποίηση του οικονομικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ), από χώρες όπως η Νικαράγουα, το Μεξικό, η Ρωσία, η Κίνα, η Βολιβία, η Τζαμάικα και η Βενεζουέλα.